Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost modificată. Bulgaria și Moldova, în zona ROȘIE

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat, joi seara, Hotărârea nr. 77 privind actualizarea listei țărilor sau teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat. Lista intră în vigoare începând cu data de 3 octombrie, ora 00:00.

Author: Razvan Ilie vineri 01 octombrie 2021 , 08:47

Noua listă ROSIE a statelor cu risc epidemiologic ridicat intră în vigoare începând cu data de 3 octombrie, ora 00:00.

[Sursa foto: Pixabay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Noua decizie a CNSU conține regulile de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din țările cu risc epidemiologic ridicat în România, precum și aprobarea Listei cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată.

Citeste si: Masca de protecție, obligatorie pe stradă în localitățile cu rata peste 6 la mie. Decizie CNSU

Citeste si: Cum a depășit Radu Ștefan Bănică frica de a cânta! Dezvăluiri în exclusivitate la „Duet cu Alexandra”: „N-am cântat până la 18 ani”- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

HOTĂRÂREA nr. 77 din 30.09.2021 pentru modificarea Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 43 din 01.07.2021

privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat poate fi văzută AICI.

Bulgaria și Republica Moldova, în zona roșie

- în zona roșie au intrat:  Republica Moldova, Armenia, Bulgaria, Belarus și Groenlanda;
- în zona galbenă au intrat:
a) din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Austria, Elveția, Gibraltar, Iran, Maldive și Bahamas;
b) din zona verde, în urma creșterii incidenței:Ucraina, Insulele Feroe și Leshoto;
- în zona verde au intrat: Olanda, Germania, Franța, San Marino, Liechtenstein, Vietnam, Puerto Rico, Sri Lanka, Honduras, Kosovo și Capul Verde.

Citeste si: Medicul Adrian Wiener, anunț despre situația pandemică: „România trece printr-o catastrofă umanitară"

Schimbare pentru transportatorii de marfă sau de persoane

La art. 2 din Hotărârea CNSU, s-a introdus o modificare care îi vizează pe șoferii care asigură transport de marfă sau transport de persoane. Aceștia vor fi exceptați de la măsura carantinei dacă prezintă un test PCR negativ.

"Conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă, precum și conducătorii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane, se exceptează de la măsura carantinei instituită conform prevederilor prezentei hotărâri dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară, iar deplasarea se realizează doar în scop profesional”, se spune în documentul CNSU.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si