Liviu Dragnea a pierdut procesul contra Comisiei Europene. Dosarul Tel Drum poate continua

Fostului lider PSD, Liviu Dragnea, i-a fost respinsă plângerea împotriva Comisiei Europene prin care contesta un raport OLAF din 2018.

Author: I.C. miercuri 27 mai 2020 , 15:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Tribunalul UE a hotărât ca inadmisibilă cererea de contestare a raportului care a dus la deschiderea de către DNA a dosarului de corupția Tel Drum.

Citeste si: CCR admite sesizarea lui Iohannis privind legea care reglementează învăţământul online- surse

„În lumina celor de mai sus, acțiunea (introdusă de Liviu Dragnea- n.r.) este respinsă ca inadmisibilă în întregime, fără a fi necesar să se aprobe cererea reclamantului de a organiza un proces”, se arată în decizi Tribunalului UE, potrivit digi24.ro.

Tribnunalul UE a mai hotărât ca Liviu Dragnea va plăti cheltuielile de judecată.

La finalul anului 2018, Liviu Dragnea a apelat la justiția europeană pentru a obține anularea raportului OLAF, raport care a dus la inculparea sa în dosarul Tel Drum.

Citeste si: Scandalul muncitorilor români din Germania ajunge în Parlamentul European. Se cere adoptarea unei rezoluții europene

Citeste si: Ajutor financiar pentru români! O categorie de persoane va beneficia de vouchere, în limita a cinci salarii minime- kanald.ro

Citeste si: De ce nu vrea Georgiana Lobonț să vorbească despre divorț. Armin Nicoară încearcă să o convingă- wowbiz.ro

Decizia Tribunalului UE poate fi citită AICI

În solicitare, Liviu Dragnea cerea „anularea Deciziei OCM(2018)20575 a Comisiei, comunicată reprezentantului legal al reclamantului prin scrisoarea din data de 1 octombrie 2018” și „obligarea Comisiei la plata cheltuielilor de judecată”.

Motivele și argumentele lui Liviu Dragnea

„1. Primul motiv este întemeiat pe încălcarea articolului 9 alineatele (1), (2) și (4) din Regulamentul OLAF (1), precum și a dreptului la apărare al reclamantului în cadrul investigațiilor, inclusiv dreptul de a fi ascultat și respectarea prezumției de nevinovăție.

2. Al doilea motiv este întemeiat pe încălcarea principiului bunei administrări în ceea ce privește investigațiile, precum și pe refuzul de a deschide o investigație referitoare la desfășurarea investigației OLAF.

Citeste si: Mediile elevilor! Cum arată acordul pe care profesorul trebuie să-l ia de la părinte ca să treacă nota în catalog!!!

3. Al treilea motiv este întemeiat pe încălcarea dreptului de acces la documentele privind investigația OLAF.”

Liviu Dragnea a fost pus, în 2018, sub urmărire penală de către DNA pentru constrituirea unui grup infracțional organizat în dosarul Tel Drum.

Dosarul nu a fost finalizat, cercetările fiind suspendate pe perioada stării de urgență.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si