Liviu Dragnea, adus la Tribunalul București. Este audiat în dosarul de trafic de influență al lui Valeriu Zgonea

Liviu Dragnea a fost adus, în urmă cu puţin timp, la Tribunalul Bucureşti, pentru a fi audiat în dosarul de trafic de influență al lui Valeriu Zgonea, fost președinte al Camerei Deputaților.

joi 12 septembrie 2019 , 12:36

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Fostul preşedinte al PSD a fost adus la Tribunalul Bucureşti, informează observator.tv.

Liviu Dragnea, condamnat definitiv de Curtea Supremă la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, va fi audiat în dosarul de trafic de influență al lui Valeriu Zgonea, fost președinte al Camerei Deputaților.

Citeste si: Mama din Suceava care şi-a ucis trei nou-născuţi şi i-a îngropat avea discernământ

Zgonea a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că ar fi primit de la fostul consilier judeţean din Buzău Dumitru Dobrică peste 62.000 de lei, după ce i-a promis angajarea unei rude într-o funcţie importantă, prin exercitarea influenţei asupra unor funcţionari publici.

„În perioada iulie 2012 - aprilie 2013, când îndeplinea funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi totodată vicepreşedinte al unei formaţiuni politice, inculpatul Zgonea Valeriu – Ştefan a acceptat promisiunea făcută de inculpatul Dobrică Dumitru, consilier judeţean, privind primirea de foloase necuvenite pentru sine, în schimbul influenţei pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor funcţionari publici şi a promis că-i va determina să numească într-o importantă funcţie publică o rudă a lui Dobrică Dumitru”, anunţă DNA.

Valeriu Zgonea, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Ulterior, Zgonea a primit de la Dobrică Dumitru foloase necuvenite în sumă totală de 62.143 lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism şi cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna.

Citeste si: Doliu în lumea filmului: Un celebru cineast a murit

Potrivit DNA, la data de 22 aprilie 2013, „ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu – Ştefan, persoana respectivă a fost numită în funcţia de preşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informaţională, deşi nu avea pregătire de specialitate în domeniu”.

„Ulterior, tot ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu -Ştefan, persoana respectivă şi-a păstrat funcţia la nivelul administraţiei publice centrale, fiind numită, la data de 23 ianuarie 2014, în funcţia de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale”, mai precizează procurorii.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii până la concurenţa sumei de 62.143 lei.

Citeste si: Interlopul primit cu artificii, lovitură grea la câteva ore de la eliberare! Veste teribilă primită de Pian!

Dobrică Dumitru, consilier în cadrul Consiliului Judeţean Buzău înntre iunie 2004 -decembrie 2013 şi administrator/acţionar al unei societăţi comerciale, şi-a recunoscut anterior fapta.

Dosarul care-l priveşte pe Valeriu Zgonea a fost înaintat spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de menţinere a măsurii controlului judiciar şi a măsurii asigurătorii dispuse.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si