Liviu Dragnea: Majorarea salariului minim si eliminarea contributiilor pentru pensionari, aplicate de la 1 februarie 2017

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, vineri, ca o serie de masuri care ar fi trebuit sa intre în vigoare de la 1 ianuarie 2017 vor fi aplicate de la 1 februarie, printre acestea numarându-se majorarea salariului minim, eliminarea contributiilor pentru pensionari si cresterea veniturilor celor din administratia publica locala.

Editor: Viorela Precupas vineri 30 decembrie 2016 , 18:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

“Din pacate, suntem la 20 de zile de la alegeri si as vrea sa reiau niste masuri care nu vor putea fi aplicate de la 1 ianuarie. Unele vor fi aplicate de la 1 februarie. Salariul minim va fi marit la 1.450 de lei dar de la 1 februarie 2017.

Contributiile pentru pensionari care sunt prevazute la noi în program sa fie eliminate vor mai fi platite de acestia o luna. si vorbim de trei milioane de pensionari. Impozitul pe venit pentru pensiile mai mici de 2.000 de lei, care în programul nostru este prevazut sa fie zero, va mai fi platit o luna”, a afirmat presedintele PSD, scrie news.ro.

Liderul social-democratilor a mai spus ca “bursele studentilor vor creste de cel putin 2,3 ori începând cu 1 februarie”, iar “pretul medicamentelor pentru medicamentele care si-au pierdut patentul, care era prevazut ca scada cu 35% de la 1 ianuarie, va scadea de la 1 februarie cu 35%”.

“Salariile în administratia publica locala prevazute sa intre în prima faza de crestere cu 20% vor intra în vigoare de la 1 februarie.
Salariile actorilor care sunt prevazute sa creasca cu 50% de la 1 ianuarie vor avea aplicata aceasta crestere de la 1 februarie. Cresterea plafonului pentru plata TVA de la 220.000 la 300.000 lei va intra în vigoare nu de la 1 ianuarie, ci de la 1 februarie", a precizat Liviu Dragnea.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: „Ascult muzica noastră și plâng” Cristina Ciobănașu nu poate uita ce a trăit cu Vlad Gherman- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si