Liviu Plesoianu a donat 5.000 fundatiei lui Vlad Voiculescu! Cei doi sunt rivali politici. "Este un gest de normalitate"

Liviu Plesoianu a donat 5.000 lei fundatiei patronate de Vlad Voiculescu, fost Ministru al Sanatatii si adversar politic declarat al deptutatului PSD.

Radu Constantin, vineri 24 august 2018 , 08:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Liviu Plesoianu, unul dintre cei mai vocali deputati PSD in lupta cu „statul paralel” a anuntat ca a donat 5.000 lei Asociatiei MagicCAMP patronate de Vlad Voiculescu si alti 5.000 lei Fundatiei Mereu Aproape a lui Dan Voiculescu. Plesoianu a explicat ca a facut „un gest de normalitate, dincolo de tot ce ne desparte”.

MagiCAMP este asociatia careia Vladimir Draghia i-a donat marele premiu de la Exatlon, in valoare de 100.000 euro.

„Am donat 10.000 de lei pentru copiii bolnavi din Romania. 5.000 de lei au mers catre organizatia umanitara condusa de un om cu care rezonez din toate punctele de vedere, iar ceilalti 5.000 de lei au mers catre organizatia umanitara a unui om cu care nu rezonez deloc si de care ma desparte aproape totul”, a desvaluit Plesoianu in Qmagazine.

„In acest context, desi va marturisesc ca nu mi-a fost deloc usor, sunt incantat ca am reusit sa separ planurile: planul antipatiei profunde si planul umanitar. Sigur ca voi continua sa ma aflu in relatie de totala discordanta cu membrii fondatori ai asociatiei MagiCamp. Lucrurile care ne despart vor continua sa ne desparta. Ne-am contrat si vom continua foarte probabil sa ne contram fara menajamente. Ceea ce vreau insa sa arat prin gestul meu este ca putem sa separam planurile. Cum spuneam, e o asociatie unde activeaza multi oameni inimosi care fac foarte mult bine ajutand copii foarte, foarte bolnavi.

In al doilea rand, pentru ca mi se pare cinic si derizoriu sa vorbim despre Centenar cata vreme, EXACT in minutele in care vorbim si ne place sa ne auzim, zeci de mii de copii din aceasta tara sufera de foame sau de boala. Pentru mine, singurul SENS corect pe care i-l putem da Centenarului in zodia invrajbirii noastre este acela al efortului comun indreptat spre ajutarea semenilor nostri. Asta, DA, chiar ar fi o campanie care sa merite raspandire peste tot, una despre care chiar ar fi bine sa vorbim cu totii: „Campania Centenarului: un SMS de 2 EURO pentru copiii bolnavi! 10 lei ii pot vindeca pe ei!”…

Am donat 5.000 de lei in contul Fundatiei umanitare Mereu Aproape si 5.000 de lei in contul Fundatiei umanitare MagiCamp. Va invit si va rog sa alegeti o fundatie umanitara sau mai multe si sa faceti si dumneavoastra acest gest de solidaritate cu semenii nostri aflati in nevoie. Puteti face o donatie simpla, de 2 EURO, prin SMS. De asemenea, cine vrea sa doneze o suma mai mare o poate face printr-o foarte simpla plata online cu cardul intrand pe site-urile celor doua fundatii (sau pe site-ul oricarei alte fundatii umanitare: Salvati Copiii, UNICEF etc.). Iar, daca deja faceti asta, va rog, spuneti-le si celorlalti!”, a mai spus Liviu Plesoianu.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si