VIDEO - Lockdown în Coreea de Nord din cauza coronavirusului

Imagini noi vin din capitala Coreei de Nord, care se află, aparent, într-un lockdown. Televiziunea de stat, al cărui program începe, de regulă, după-amiază, a difuzat de dimineaţă scene cu mobilizarea militarilor în lupta cu virusul care provoacă febra suspectă, aşa cum definesc ei cazurile de Covid care nu au confirmarea testelor, din cauza lipsurilor din sănătate.

Author: Andreea Albu miercuri 18 mai 2022 , 14:58

Lockdown în Coreea de Nord din cauza coronavirusului

Lockdown în Coreea de Nord din cauza coronavirusului

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sute de medici militari au fost mobilizaţi de oficialii nordcoreeni în piaţa din faţa Ministerului Apărării pentru a li se trasa noua misiune, aceea de a elimina duşmanul nevăzut care a infectat deja sute de mii

de oameni în cea mai izolată ţară din lume.

Coreea de Nord se află în lockdown

Într-un montaj ales cu grijă, armata este prezentată ca fiind cea care îi va veni de hac virusului care a îngenuncheat, timp de doi ani, întreaga planetă. 

Citeste si: Focar de Covid în Coreea de Nord

Medicii militari aleargă cu steagul în mână către noua ţintă trasată de comandantul suprem. Coloanele de camioane care îi transportă pe militari au fost aplaudate pe bulevardele capitalei de femei îmbrăcate în costum naţional, care păstrează distanţa de siguranţă.

Citeste si: Coronavirus: Alţi 6 morţi de "febră" în Coreea de Nord

Din imaginile prezentate de televiziunea nordcoreeană, ţara pare că se află în lockdown. Există chiar şi afişe care interzic intrarea sau ieşirea din oraş.

Cei care se ocupă de distribuția pachetelor de alimente sunt echipați în combinezoane

Un oficial explică modul în care vor fi ajutaţi oamenii în această perioadă.

Cei care se ocupă de distribuţia pachetelor cu alimente sunt echipaţi în combinezoane, iar măsurile sanitare sunt aproape la fel ca cele luate de China la începutul pandemiei. Nordcoreenii dezinfectează tot, de la maşini până la interioare de bloc.

Citeste si: Bilanț COVID-19, 17 mai. Ministerul Sănătății a pubicat datele zilei

Autorităţile din Coreea de Nord au anunţat un 1.7 milioane de cazuri de febră suspectă de la sfârşitul lunii trecute până acum. 62 de persoane au murit, iar aproximativ 7 sute de mii se află în carantină.

Citeste si: Criză fără precedent în Coreea de Nord. Kim Jong-un a ordonat intervenția armatei

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si