VIDEO - Locuitorii din Carei sunt terorizați de mirosul provocat de o firmă care arde resturi de animale

Locuitorii municipiului Carei din Satu Mare sunt terorizați, de aproape trei ani, de mirosul insuportabil care s-a instalat în tot orașul, din cauza unei firma care arde resturi animale. Oamenii au făcut petiții după petiții, însă fără prea mare succes. Chiar și primarul orașului spune că are mâinile legate: responsabilitatea e a altor autorități.

Author: Andreea Albu marți 23 august 2022 , 18:48

Locuitorii din Carei sunt terorizați de mirosul provocat de o firmă care arde resturi de animale

Locuitorii din Carei sunt terorizați de mirosul provocat de o firmă care arde resturi de animale

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

De când și-a început activitatea la ei în oraș o firmă care produce biogaz din dejecții de resturi și grăsimi animale, locuitorii din Carei trăiesc un adevărat coșmar. Se plâng că nici nu îndrăznesc să aerisească locuințele, de teamă să nu le intre mirosul greu în casă.

Ce spune primarul

Primarul orașului, la rândul său, spune că face tot posibilul să pună capăt situației, însă, rezolvarea problemei mirosului din Carei nu ține de competența sa.

Eugen Kovács, primar Carei: "E o duhoare insuportabilă care rezultă dintr-un amestec de dejecții animaliere. Eu, ca primar, am încercat toate măsurile posibile, am insistat la instituțiile statului care au competență în acest sens, dar trebuie să recunosc, fără mare succes."

Citeste si: Povestea impresionantă a trei tineri care își caută mama româncă. Băieții nu mai știu nimic de femeie de ani de zile

Citeste si: Oana Roman, revoltată după ce a văzut cât costă un banal croissant: „Mai scump ca la Paris???”- kanald.ro

Citeste si: Ce vitamine sunt bune pentru sanatatea creierului

Citeste si: „Nu vreau să mor. Vă implor. Trebuie să încep radio-chimio” Oana Lis, strigăt de ajutor în mediul online. Soția fostului edil a rămas impresionată de cazul unei femei bolnave de cancer- wowbiz.ro

Instituțiile care ar trebui să se ocupe de situație sunt Garda de Mediu, Agenția de Mediu sau Direcția de Sănătate Publică, spune primarul orașului. Reprezentanții Gărzii de Mediu din Satu Mare, însă, pasează responsabilitatea.

Oamenii au organizat și un protest

Gheorghe Fanatan, Garda de mediu Satu Mare: "Conform legislației, în cazul în care există o sesizare privind mirosul, autoritatea care răspunde, este Direcția de Sănatate Publică.

Noi am fost de mai multe ori pe teren, pentru miros dar nefiind norme privind mirosul, noi am căutat alte probleme care ar fi putut fi la baza creerii acelui disconfort. Este greu să stababilim noi altceva decat ceea ce e."

Citeste si: Peste 80 de migranți au fost depistați într-o clădire dezafectată din Timișoara

... Așa că amenzile primite de firma responsabilă cu propagarea mirosului în oraș au fost aplicate din cu totul alte motive, în timp ce localnicii suportă în continuare duhoarea care s-a extins deja și în vecinătatea orașului.

Citeste si: Un bărbat a fost înjunghiat la un botez din cauza unei meloldii

Disperați, pe lângă nenumăratele petiții depuse, oamenii au organizat și un protest de curând. Cum niciuna dintre variantele încercate până acum nu a dat roade, primarul promite comunității că va încerca, alături de un avocat, să obțină suspendarea autoritzației de funcționare de mediu a societății respective.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si