Locuitorii dintr-o comuna din Timis sustin ca apa care le curge la robinet e "sanatate curata". Oamenii din judet merg cu bidoanele la cismeaua din sat. Iata de ce

Au reusit sa le ofere localnicilor apa plata, direct de la robinet! Alesii dintr-o comuna timiseana au investit intr-o tehnologie ca peste hotare: o instalatie care trateaza apa cu ozon. Specialistii spun ca este o metoda mult mai buna decat folosirea clorului.

A.C., vineri 03 martie 2017 , 19:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Sanatate curata curge de la robinetele din comuna. Apa cea de toate zilele e pura ca de izvor - unde mai pui ca localnicii se jura ca are chiar si gust!

SANATATE PURA

Dar ce-i face oare pe oamenii din judet sa vina cu bidoanele la cismeaua din sat? Ei bine, licoarea pura, care costa la fel ca apa menajera din Timisoara, este tratata cu ozon.

Totul porneste de la uzina de apa din Ghilad, unde totul este automatizat. Apa este forata din pamant, de la 184 de metri adancime si este sterilizata in doua bazine uriase din inox.


INVESTITIA A MERITAT

Ideea i-a venit primarului in urma cu noua ani, cand a decis sa introduca in comuna reteaua de apa. Proiectantul care executa lucrarea i-a propus o tehnologie inovativa, pe care o vazuse in Germania. 1,2 milioane de euro a costat investitia din fonduri de la Guvern, dar merita din plin!

„Cel mai important lucru in viata noastra este aerul si apa”, sustine primaul din Ghilad.

Ozonul este un dezinfectant ideal, arata studiile de specialitate. Distruge bacteriile si virusii, elimina clorurile si metalele grele, iar oxigenul din apa creste de 13 ori mai mult fata de cantitatea initiala.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si