Unde vezi câte locuri libere sunt pentru vaccinare. Harta programărilor pentru vaccinul COVID-19

Lupta împotriva COVID-19 continuă. Oamenii nevaccinați o pot face în următoarea perioadă. Vezi pe ce platformă găsești harta cu locuri libere pentru vaccinare.

Georgiana Balaban, marți 06 aprilie 2021 , 20:07

locuri libere vaccinare
Vaccinarea anti coronavirus.[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Persoanele nevaccinate din România pot accesa platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Harta cuprinde toate centrele de vaccinare active în platformă, tipul vaccinului administrat în acestea, numărul locurilor disponibile și numărul persoanelor înscrise pe lista de așteptare.

Conform vaccinare-covid.gov.ro, harta este interactivă și fiecare utilizator poate filtra afișarea centrelor pe județe sau pe numărul locurilor disponibile. De asemenea, sunt afișate statistici privind numărul total al persoanelor înscrise pe listele de așteptare pentru fiecare dintre cele trei vaccinuri produse de companiile farmaceutice: Pfizer/BioNTech, Moderna și Oxford/AstraZeneca.

Nu te-ai vaccinat?! Intră pe hartă și alege un centru de vaccinare în care să te programezi

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva Sars-Cov-2 a transmis un comunicat, pe data de 25 martie 2021, în care îți pune la dispoziție informații despre harta de programare la vaccinarea COVID-19.

„Harta interactivă a centrelor de vaccinare, pe tipuri de vaccin
Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, prin prezentarea centrelor de vaccinare pe tipurile de vaccin administrate în România, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), cu suportul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), a devansat implementarea acestei funcționalități în  platforma

de programare.

Citeste si: O altă tranșă de vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca va sosi în România

Astfel, la acest moment, a devenit activă harta centrelor pe  tipuri de vaccin și este disponibilă pe site-ul de informare https://vaccinarecovid.gov.ro/platforma-programare/.

Harta cuprinde toate centrele de vaccinare active în platformă, tipul vaccinului administrat în acestea, numărul locurilor disponibile și numărul persoanelor înscrise pe lista de așteptare.

Citeste si: Ce protecție ne oferă vaccinul Pfizer împotriva COVID-19?

Harta este interactivă și fiecare utilizator poate filtra afișarea centrelor pe județe sau pe numărul locurilor disponibile. De asemenea, sunt afișate statistici privind numărul total al persoanelor înscrise pe listele de așteptare pentru fiecare dintre cele trei
vaccinuri produse de companiile farmaceutice: Pfizer/BioNTech, Moderna și Oxford/AstraZeneca.” se arată în comunicatul emis de către Grupul de comunicare al CNCAV.

În Capitală, dar și în Cluj listele de așteptare sunt lungi. Sunt peste 61.000 de oameni care vor să se imunizeze la unul dintre centrele din raza judeţului.

Citeste si: Vaccinul AstraZeneca și-a schimbat numele. Care este noua denumire

locuri libere vaccinare
Platformă vaccinare COVID-19.[Sursa foto: PixaBay]

La această oră 20:00, pe 6 aprilie 2021, în județul Ilfov sunt zero locuri libere la vaccinare cu serul Pfizer, zero cu AstraZeneca și zero cu Moderna.

Același lucru și pentru Teleorman, Giurgiu, Prahova, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Mureș, Harghita, Bistrița-Năsăud, Botoșani și Galați. La Cluj sunt disponibile doar 1327 de loturi cu AstraZeneca, iar la Constanța 809 cu AstraZeneca, 0 Pfizer și 0 Moderna. Situația poate fi consultată în timp real pe site-ul oficial.

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății, anunț despre vaccinul anti-Covid-19: „Nu suntem siguri în acest stadiu că vaccinul previne transmiterea.” Ce spun specialiștii?


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
A izbucnit în lacrimi după ce a aflat votul publicului. Cine a părăsit competiția... A izbucnit în lacrimi după ce a aflat votul publicului. Cine a părăsit competiția Survivor România 2021? Eliminare neașteptată!
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
b1.ro
Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion! Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si