Londra cataloghează noul coronavirus chinez drept o ameninţare ”gravă şi iminentă”

Guvernul britanic a catalogat luni noul coronavirus chinez drept o ”ameninţare gravă şi iminentă la adresa sănătăţii publice” şi a anunţat măsuri în vederea protejării publicului, relatează AFP.

Author: R.B. luni 10 februarie 2020 , 15:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Incidenţa transmiterii noului coronavirus constituie o ameninţare gravă şi iminentă la adresa sănătăţii publice”, anunţă într-un comunicat Ministerul britanic al Sănătăţii, precizând că a luat măsuri în vederea ”întârzierii sau împiedicării unor noi transmiteri ale viruslui”.

În cadrul acestor noi măsuri, persoanele atinse de coronavirus pot de-acum să fie plasate în carantină- cu forţa-, nu vor putea pleca şi pot fi izolate împotriva voinţei lor în cazul în care constituie o ameninţare

la adresa sănătăţii publice.

Citeste si: Coronavirus. Numărul deceselor a depăşit 900

”Ne consolidăm reglementările, pentru a putea menţine persoane la izolare pentru propria lor securitate şi dacă profesioniştii din Sănătatea Publică apreciază că aceştia riscă să răspândească virusul la alte persoane”, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

”Această măsură va facilita munca profesioniştilor din Sănătate, cu scopul de a contribui la securitatea persoanelor în întreaga ţară”, a adăugat el.

Citeste si: Suspiciunea de coronavirus nu se confirmă în cazul femeii din Suceava care s-a întors recent din China

Guvermul a anunţat că transformă Spitalul Arrowe Park din Merseyside, în nordul Angliei, şi Centrul Kents Hill Park de la Milton Keynes, în centrul Angliei, în cele două locuri destinate ”izolării”, în contextul în care oraşul chinez Wuhan, ”leagănul” epidemiei, şi provincia chineză Hubei sunt considerate drept ”zonă infectată”.

Noul coronavirus a ucis 908 oameni în China continentală- fără Hong Kong şi Macao-, unde numărul persoanelor infectate a trecut de 40.000, potrivit unui ultim bilanţ stabilit luni de către autorităţi, ceea ce confirmă o anumită stabilizare a răspândirii epidemiei.

În ultimele 24 de ore, 97 de decese noi au fost înregistrate în China continentală- dintre care 91 la Hubei.

Citeste si: Animal coronavirus. Ce este pangolinul, animalul de la care ar fi pornit virusul mortal

China a înregistrat peste 3.000 de cazuri de contiminare în ultimele 24 de ore.

Patru cazuri de contaminare cu noul coronavirus au fost înregistrate în Regatul Unit.

Un britanic, care a luat virusul în Singapore, pare legat de alte şapte cazuri în Anglia, Franţa şi Spania, dezvăluia luni presa britanică.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si