Londra, plasată în situaţie de „incident major” din cauza covid-19

Londra a fost plasată vineri în situaţie de ”incident major”, din cauza creşterii mari a internărilor la spital, care riscă să fie depăşite de epidemia covid-19 în cazul în care nu se respectă izolarea, a anunţat primarul Londrei Sadiq Khan, relatează Reuters.

Author: Georgiana Balaban vineri 08 ianuarie 2021 , 18:36

londra cazuri coronavirus
Situație dramatică în Londra.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Am declarat azi incident major la Londra, pentru că ameninţarea pe care acest virus o reprezintă este pe punctul de a provoca o criză”, a

anunţat Sadiq Khan.

”Un londonez din 30 are acum covid-19. Dacă nu acţionăm imediat, sistemul nostru de sănătate ar putea fi copleşit, iar şi mai multe persoane vor muri”, a avertizat el.

Citeste si: Lockdown până la sfârșitul lunii ianuarie. Unde a fost adoptată măsura?

”Londonezii continuă să facă sacrificii enorme, iar eu îi implor azi să rămână acasă, dacă nu este absolut necesar să iasă”, a implotrat el.

Situație dramatică în Londra din cauza virusului Sars-cov-2

Nivelul incidenţei a depăşit 1.000 de cazuri de covid-19 la 100.000

de locuitori în capitala britanică, iar de la 30 decembrie la 6 ianuarie numărul pacienţilor spitalizaţi a crescut cu 27%.

Citeste si: Germania prelungește și înăsprește carantina. Ce măsuri dure a anunțat Angela Merkel

londra cazuri coronavirus
Cazuri covid-19 în Londra.[Sursa foto: PixaBay]

În ultima săptămnînă, 477 de morţi au fost înregistrate în urma unui diagnostic pozitiv.

Numărul persoanelor spitalizate este cu 35% mai mare decât în aprilie- vârful primului val-, iar autorităţile sanitare se tem că acest număr va continua să crească.

O situaţie de incident major este definită ca ”depăşind cadrul operaţiunilor obişnuite şi susceptibilă să antreneze prejudicii, pagube, perturbări sau riscuri grave la adresa vieţii sau stării de bine, serviciilor esenţiale, mediului sau securităţii naţionale”.

Ultimul incident major la Londra a fost declarat în urma incendiului de la Grenfell Tower, soldat cu 72 de morţi, în 2017.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si