Ambasada SUA la Bucureşti a anunţat că perioada de aplicare pentru programul Loteria Vizelor DV-2021, desfăşurat de Departamentul de Stat, începe miercuri de la ora 19:00, ora României, cetăţenii români putând să aplice pentru una dintre cele de vize până marţi, 5 noiembrie, ora 19:00, ora României.

Cererile de înregistrare pentru programul Loteria Vizelor DV-2021 pot fi transmise începând de miercuri, 2 octombrie, ora 19:00 (ora României) şi până marţi, 5 noiembrie, ora 19:00 (ora României), transmite Ambasada SUA la Bucureşti.

Înregistrările sunt acceptate doar electronic prin site-ul  www.dvlottery.state.gov.

Un element de noutate în cadrul noii sesiuni de aplicare, este cerinţa de a include numărul paşaportului solicitantului principal, ţara care l-a emis şi data de expirare, scrie Mediafax.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

„Această cerinţă se referă doar la solicitantul principal şi nu la dependenţii acestuia. Participanţii care nu vor include datele paşaportului vor fi descalificaţi. De asemenea, participanţii vor trebui să includă câte o fotografie recentă, făcută în ultimele şase luni, conformă cu cerinţele publicate în instrucţiunile programului DV-2021. Înregistrările trimise care conţin aceleaşi fotografii folosite în programul DV din anul precedent (DV-2020) vor fi descalificate", transmite Ambasada SUA.

Citeste si: Donald Trump a confirmat moartea lui Hamza, fiul lui Osama Bin Laden

Citeste si: VIDEO| Decizie surprinzătoare a SUA la 18 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001

„Departamentul de Stat administrează anual programul de imigrare «Diversity Visa» mandatat prin lege. Secţiunea 203(c) a Legii de Imigrare şi Naţionalitate (INA) stabileşte o clasă de imigranţi cunoscută ca «diversity immigrants» din ţările cu rate mici de imigrare în Statele Unite de-a lungul istoriei.

Participanţii care sunt selecţionaţi în cadrul programului de loterie («selectees») trebuie să îndeplinească cerinţe simple, dar stricte, pentru a se putea califica pentru o viză DV. Departamentul de Stat determină persoanele selecţionate printr-o tragere la sorţi aleatorie făcută de un computer. Departamentul de Stat distribuie vizele DV pe şase regiuni geografice şi nicio ţară nu poate primi într-un an mai mult de 7 procente din numărul total de vize DV", arată Departamentul de Stat al SUA.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si