UPDATE: Premierul Turciei, Binali Yildirim, a anuntat într-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Prezidential din Ankara, ca bilantul tentativei de lovitura de stat este de 161 de morti. Aproape 1.500 de persoane sunt ranite si peste 2.800 de militari pucisti au fost retinuti.

Potrivit premierului turc, 1.440 de persoane au fost rănite, iar 2.839 de membri ai armatei au fost reţinuţi în urma tentativei de puci.

Binali Yildirim susţine că 161 de persoane au fost omorâte, informeaza news.ro.

Bilanţul este mai mic decât cel anunţat anterior de noul şef al Statului Major al Armatei, generalul Umit Dundar, potrivit căruia 194 de oameni au murit, dintre care 104 persoane identificate drept pucişti, 47 de poliţişti şi 2 militari.

UPDATE: Bilantul victimelor a crescut la 90 de morti si la 1.100 de raniti, anunta agentia de presaAnadolu.

UPDATE: Tentativa de lovitură de stat din Turcia s-a soldat cu 60 de morţi şi cu 1000 de răniţi, iar 754 de persoane au fost arestate, conform CNN. De asemenea, mai mulţi militari de rang înalt au fost eliberaţi din funcţii.

Dintre cei 1000 de răniţi, 800 sunt spitalizaţi în Ankara, iar 200 în Istanbul, afirmă preşedintele Crucii Roşii din Turcia.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Cinci generali şi 29 colonei au fost eliberaţi din funcţii, conform Ministrului de Interne.

Cel puţin o bază a forţelor aeriene se află încă sub controlul insurgenţilor.

UPDATE: Şeful Statului Major al Armatei Turciei, Hulusi Akar, a fost eliberat de forţele de securitate guvernamentale, după ce a fost luat ostatic în cursul nopţii, el fiind găsit într-o bază aeriană de la nord-vestul Capitalei Ankara, relateaza relatează CNN Turk,

Cel puţin 60 de oameni şi-au pierdut viaţa la Ankara şi şase la Istanbul în tentativa de lovitură de stat. Alte 150 de persoane au fost internate la Istanbul, după ce au fost rănite. Majoritatea victimelor sunt civili, informeaza News.ro.

Erdogan, care se afla în vacanţă la Marea Egee când a fost lansat puciul, a zburat la Istanbul în cursul nopţii şi a apărut pe posturile de televiziune înconjurat de susţinători, pe aeroportul pe care rebelii nu au reuşit să îl securizeze.

Tentativa de lovitură de stat a fost “un act de trădare”, iar cei responsabili vor plăti un preţ greu, le-a spus el ulterior reporterilor, într-o conferinţă de presă convocată în grabă. El a precizat că au început deja arestări în rândul ofiţerilor şi că acestea vor permite o curăţare a armatei.

Mai mult, el susţine că a fost vizat de o tentativă de asasinare şi a anunţat că hotelul în care fusese cazat a fost bombardat.

Focuri de armă şi explozii au zguduit atât Istanbulul, cât şi Ankara, într-o noapte haotică, după ce soldaţii pucişti au ocupat poziţii strategice în ambele oraşe.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

?width=900&height=191"

“Pare o lovitură de stat relativ bine orchestrată de o parte semnificativă a armatei, nu numai de câţiva colonei. Au controlul asupra aeroportului (…). Controlează mai multe puncte strategice din Istanbul. Ţinând cont de amploarea operaţiunii, este greu de crezut că se vor opri înainte să reuşească”, a declarat un înalt oficial european care monitoriza situaţia.

Un diplomat UE, care lua cina cu ambasadorul turc într-o capitală europeană când acesta a fost anunţat de evenimentele de la Ankara şi Istanbul, a avertizat că situaţia este gravă. “În mod clar nu este un puci de tinichea. Ambasadorul turc era clar şocat şi a luat lucrurile foarte în serios”, a spus diplomatul. “Indiferent cum vor arăta lucrurile dimineaţă, va avea implicaţii puternice pentru Turcia. Nu a venit din neant”, a adăugat el.

Lovitura de stat a început cu avioane de luptă şi elicoptere care au survolat Ankara, în timp ce trupele au început să închidă podurile peste Bosfor, care leagă partea europeană şi cea asiatică a Istanbulului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si