Lovitura dura pentru pensionari! Coalitia guvernamentala a amanat marirea pensiilor

Coalitia guvernamentala a pus astazi banii tarii ..pe masa. Noua lege a pensiilor a fost amanata. Chiar daca vor lucra pe un buget.. cu deficit maxim, nu vor mai modifica legea, pentru ca, spun liderii politici, nu stiu de cati bani este nevoie. Se anunta ..vremuri grele si pentru firmele aflate ..în insolventa si cele care nu sunt ...la zi cu darile catre stat.

Author: V.P. Webeditor: C.I.P. miercuri 18 octombrie 2017 , 19:03

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

TARICEANU: "legea pensiilor, vom lucra la ea anul viitor...nu cred ca va ajunge in parlament in acest an"

LIVIU DRAGNEA, PRESEDINTE PSD: Cresterea punctului de pensie cum scrie in programul de guvernare nu este… Este in vigoare! Deci, nu este in pericol!

Pensionarii mai au de asteptat pana cand vor avea o noua lege a pensiilor. Liderii Coalitiei anunta ca nu se stie inca de cati bani este nevoie pentru recalcurea tuturor pensiilor. Singura veste buna este ca din iulie 2018 va creste punctul de pensie de la 1000 de lei la 1100.

TARICEANU:
"Sunt milioane de dosare care trebuie analizate pt a evalua impactul acestei legi"

LUDOVIC ORBAN:
"Si-a batut joc de  de parintii si bunicii promitandu-le cresterea pensiilor, adoptarea unei noi legi a pensiilor, de la 1 octombrie"

Anul viitor, Guvernul va sta cu ochii pe firmele care au probleme.

"TVA split se va aplica de la 1 ianuarie pt cei care sunt rau platnici si cele care sunt in solventa", spune Tariceanu.

Majorarea salariilor aduce asadar probleme pentru bugetul de anul viitor. Deficitul va fi mai mare decat anul acesta.

CALIN POPESCU TARICEANU:

"Bugetul  av fi unul care se va incadra in limita deficitului maxim de 3%, nu exista risc de derapaj, aici avem in vedere cresterea unor cheltuieli"

RADU SOVIANI, ANALIST ECONOMIC: Faptul ca nu ajung veniturile colectate pentru a acoperi cheltuielile pune presiune asupra guvernului sa se imprumute!

Ce inseamna asta pentru omul de rand?

RADU SOVIANI, ANALIST ECONOMIC:  Sunt asteptarile inflationiste. Respectiv majorarile de preturi din ultima perioada. Supraaciza, pretul la energie si gaze, dar si modificarile de taxe ii fac pe agentii economici sa creada ca in perioada urmatoare vor fi preturi mai mari.

In schimb, liderii Coalitiei dau asigurari ca angajatii nu vor avea de suferit de pe urma mutarii contributiilor de la angajator la angajat.

LIVIU DRAGNEA, PRESEDINTE PSD:  Nu mai reprezinta asta o problema. Si cei care sustineau altceva nu mai cred ca aceste contributii aduc deservicii salariatului si angajatorului pentru ca minciuna are picioare scrute.

Daca totul decurge conform planurilor, proiectul de buget ar trebui sa fie gata pana la inceputul lunii noiembrie.

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si