Lovitura pentru copiii celor 9 romani morti in accidentul din Ungaria! Ce se intampla cu minorii ramasi orfani in urma tragediei: "S-a constatat ca un numar de 16 minori ... "

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Mures s-a sesizat din oficiu in urma accidentului cumplit din Ungaria.

Author: M. P. luni 28 mai 2018 , 18:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In data de 22 mai, 9 romani au murit in tragicul eveniment rutier. In urma lor, au ramas copii orfani, de unul sau ambii parinti.

O echipa de specialisti a mers la domiciliile acestora pentru a evalua situatia copiilor

si a identifica nevoile familiilor.

"In urma deplasarii pe teren si efectuarii evaluarilor initiale, s-a constatat faptul ca un numar de 16 minori si tineri – 13 minori si 3 tineri – au fost afectati in mod direct de producerea acestui eveniment tragic, astfel: doi minori cu ambii parinti decedati se afla in prezent in grija rudelor, urmând sa fie instituita masura de protectie speciala – plasament, sase minori cu ambii parinti decedati se afla in prezent in grija rudelor, urmând sa fie instituita masura de protectie speciala – plasament, doi minori cu un parinte decedat, ai caror membrii de familie refuza orice interventie sau sprijin din partea autoritatilor, trei minori cu un parinte decedat, se afla in grija rudelor si

nu este necesara instituirea unei masuri de protectie. 

In acest caz se va acorda sprijin din partea institutiei noastre si a unei organizatii nonguvernamentale. O persoana decedata are doi copii dar acestia au implinit varsta majoratului, o persoana adulta decedata in accident nu avea copii, iar o persoana decedata are un copil care are implinita varsta majoratului”, se precizeaza intr-un comunicat de presa al DGASPC Mures.

Sursa: observator.tv


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si