Lovitură pentru sistemul de învățământ din cauza coronavirusului

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, afirmă că ar fi de acord cu închiderea şcolilor având în vedere ameninţarea privind noul coronavirus, însă precizează că nu poate lua, la nivel local, decizii care să contravină celor luate de autorităţi la nivel naţional.

Author: K.B. luni 09 martie 2020 , 08:49

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Aş pleda pentru închiderea şcolilor. Ca primar general sunt obligată să nu mă suprapun cu decizii locale peste deciziile luate la nivel naţional. Inima îmi spune că ar fi un element de precauţie suplimentară. Din nefericire, au fost situaţii în care românii întorşi chiar din zonele contaminate nu s-au izolat imediat, s-au întâlnit cu alte persoane, alţii au acceptat mai greu şi carantina.

Văzând tot acest fenomen, pentru că unele persoane au un grad de inconştienţă sa de rezistenţă la măsurile luate de autorităţi(...) nu este motiv de panică, dar nu este nici un moment în care să ne facem fiecare propriile reguli, propriile politici individuale” a declarat Gabriela Firea, duminică seară, la Antena 3.

Ea spune că opt persoane care au stat în carantină într-o clădire a Primăriei Bucureşti, dintre care patru de pe vasul Diamond Princess, au plecat şi alte şase se află în carantină.

Citeste si: Mucenici 2020. Ce sunt, de fapt, mucenicii? Multă lume nu știe

Citeste si: Un nou test nuclear în Coreea de Nord? Phenianul a lansat un proiectil neidentificat

Firea a precizat că zona de carantină a Primăriei Bucureşti poate cuprinde până în 50 de persoane în camere individuale, iar duminică Primăriei i s-a solicitat identificarea încă unui spaţiu pentru carantină.

”Sunt în izolare din această familie (familia bucureşteanului de 49 de ani, primul locuitor al Capitalei infectat – n.r.) fiica domnului care s-a întors de la Roma şi prietenul fiicei”, a precizat primarul general.

Citeste si: Gabriela Firea, după apariţia a două cazuri de coronavirus în Bucureşti: Aş pleda pentru închiderea şcolilor

”Mai bine să luăm măsuri care pate la un moment dat sunt considerate exagerate decât să fim puşi în situaţia în care să nu fin pregătiţi, poate pentru un val mai mare de îmbolnăviri” a mai spus Gariela Firea.

Reuniunea Comitetului va avea loc luni la ora 16:00 şi se va lua în discuţie suspendarea pentru cel puţin două săptămâni a cursurilor. Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat că dacă într-o şcoală apare un caz de coronavirus, cursurile se supendă automat în toată şcoala.

"Vizavi de suspendarea cursurilor în școli, acest lucru va fi analizat în ședința de mâine (n.r. luni). Ca să fiu mai exact, e decisă o măsură împreună cu doamna ministru și colegii din Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. Dacă un singur caz apare într-o școală, cursurile sunt suspendate în toată școala. M-ați întrebat de școli la plural și am spus că acest lucru va fi decis mâine. Dar, să știe populația că dacă apare un singur caz într-o școală, și anunțul e și pentru directori, prefecți, comitete județene, se suspendă cursurile în întreaga școală., a spus Vela, duminică.

În România au fost confirmate 15 cazuri de infectare cu coronavirus, două dintre ele fiind în Bucureşti.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si