Ludovic Orban, prima reacţie după numărul record de cazuri noi de COVID-19

Ludovic Orban a declarat că a fost surprins de numărul record de cazuri noi de infectări, de 1504 raportate joi şi a precizat că deciziile nu sunt luate după evaluări ale datelor dintr-o zi, ci pe săptămâni.

Andreea Stoica, joi 27 august 2020 , 14:53

Ludovic Orban
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premierul a adăugat că săptămâna trecută numărul de cazuri a scăzut la nivel de săptămână cu aproximativ 650, iar acum două săptămâni a fost înregistrată o creştere de doar 160 de cazuri.

Şeful Executivului a precizat că asta înseamnă că „am atins pe medie săptămânală un plafon cu o uşoară tendinţă de descreştere, care este vizibilă în statistici”.

Ludovic Orban: "Nu iau decizii şi nu facem evaluări după datele dintr-o zi"

„În ceea ce priveşte numărul de infectări, nu iau decizii şi nu facem evaluări după datele dintr-o zi. Noi analizăm pe perioade. Pot să vă spun că săptămâna trecută numărul de cazuri a scăzut la nivel de săptămână cu 650 de cazuri aproximativ. Acum două săptămâni numărul de cazuri, faţă de acum trei săptămâni, nu a avut o creştere decât cu 160 de cazuri, ceea ce înseamnă că practic am atins pe medie săptămânală un plafon cu o uşoară tendinţă de descreştere, care este vizibilă în statistici. Sigur asta nu ne determină să reducem vigilenţa, asta nu ne determină să fim la fel de exigenţi în asigurarea respectării regulilor de protejate a sănătăţii de către toţi actorii instituţionali şi de către toate persoanele. Astăzi, într-adevăr, este un număr un pic mai mare, m-a surprins, dar trebuie să aşteptăm să vedem pe medie, pentru că astea depind şi de modul în care sunt luate în analiză în centrele de diagnosticare probele recoltate şi nu e bine să faci judecăţi de valoare pe medii săptămânale privitor la evoluţie”, a afirmat Ludovic Orban, joi, la evenimentul de semnare a contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate al proiectului de reabilitare şi modernizare a drumului Valea Doftanei – Brădet.

Ludovic Orban

Citeste si: Arafat: „Scenariul cel mai grav a fi să rămânem fără capacitate de terapie intensivă”

Premierul a reiterat că deciziile privind reluarea activităţii în restaurante va fi făcută cu reguli care să asigure protejarea sănătăţii oamenilor.

„Vom încerca orice reluare de activitate să se desfăşoare în condiţii strict reglementate, care să asigure protejarea sănătăţii cetăţenilor şi care va stabili reguli care vor fi respectate atât de organizatorii de spectacole, cât şi de proprietarii de spaţii de servire închise, astfel încât să reducem riscul de răspândire. Cu siguranţă vom ţine cont de răspândirea virusului la nivel judeţean în deciziile pe care le vom lua privitoare la reluarea activităţii”, a conchis Orban.

Citeste si: Bilanţul tragic al zilei. Avem cel mai mare număr de cazuri de la declanșarea pandemiei COVID-19

1.504 de cazuri noi de coronavirus

Alte 1.504 de cazuri noi de COVID-19 au fost anunţate joi de Grupul de Comunicare Strategică - cel mai mare număr zilnic de la declanşarea pandemiei - bilanţul îmbolnăvirilor fiind de 83.150. De asemenea, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 38 de decese, totalul fiind 3.459. Un număr de 492 de pacienţi sunt la ATI.

Citeste si: România se află pe o nouă listă roșie: iată ce tară obligă românii să stea 2 săptămâni în carantină

 


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si