Orban: „Dacă vrem să reluăm o viaţă normală, va trebui să suportăm mici chestii”

Premierul Ludovic Orban a afirmat, miercuri, că nu crede că trebuie impuse noi restricţii şi că, dacă vrem să reluăm o viaţă normală, atunci va trebui să suportăm “mici chestii”, cum sunt masca, dezinfectarea şi spălarea mâinilor mai des. El a precizat, legat de purtarea măştii, că omul nu s-a născut cu cravata la gât sau încălţat şi cu toate acestea s-a obişnuit cu aceste lucruri.

Georgiana Balaban, miercuri 16 septembrie 2020 , 11:33

ludovic orban despre pandemie
Ludovic Orban a vorbit despre pandemia COVID-19.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ludovic Orban a fost prezent, miercuri, la conferinţa “Împreună protejăm România” şi a afirmat că, până se va găsi un vaccin, oamenii trebuie să înveţe să se protejeze de acest virus.

"Eu cred că până se va descoperi un vaccin şi un tratament singura reacţie normală a oamenilor este să înveţe cum să se protejeze de virus. Cu cât mai mulţi oameni sunt corecţi şi se protejează de virus cu atât viaţa va fi mai normală şi cu atât economia va fi mai puţin afectată. Nu cred că noi restricţii trebuie impuse, dimpotrivă, trebuie o permanentă acţiune de dialog, de informare, de educare astfel încât oamenii să înţeleagă că ei sunt cei care trebuie să se protejeze şi mai ales să îi protejeze şi pe cei din jur”, a afirmat premierul.

Ce le-a transmis Ludovic Orban românilor

ludovic orban despre pandemie
Orban le-a spus oamenilor ce trebuie să facă pentru a scăpa de pandemia coronavirus.[Sursa foto: google]


El a transmis că, pentru a avea o viaţă normală, oamenii trebuie să se obişnuiască să poarte mască, se dezinfecteze şi să se spele mai des pe mâini.

Citeste si: Lovitură dură pentru Guvernul Orban, primită de la CCR

Citeste si: Ludovic Orban, mesaj cu ocazia începerii noului an școlar

Citeste si: Ludovic Orban, sfat pentru părinți în prima zi de școală a copiilor

"M-aş bucura să se găsească cât mai curând un vaccin, dar până se va găsi un vaccin aplicabil, dacă vrem să reluăm o viaţă normală va trebui să suportăm mici chestii, cum e masca sau alte lucruri, să ne dezinfectăm, să ne spălăm pe mâini mai des, să renunţăm la gesturile de prietenie şi de afecţiune pe care le facem faţă de cei apropiaţi, lucruri relativ simple. Spuneam şi cu masca, omul nu s-a născut cu cravata la gât, de exemplu, cu toate astea ne-am obişnuit cu cravata la gât, omul nu s-a născut încălţat. Mă uit uneori şi acum pe gazon la pantofi cu cui şi cu toate astea omul s-a obişnuit cu astfel de lucruri şi cred că adaptabilitatea noastră este cea care trebuie să genereze resortul de evoluţie şi de mişcare într-o direcţie care mi se pare firească şi normală”, a declarat Orban.

Citeste si: Ludovic Orban, declarații despre întoarcerea la școală a elevilor! "Copilul va fi mai puțin expus..."

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si