Ludovic Orban: Domnul Streinu Cercel vorbeşte în numele său personal

M.A., marți 21 aprilie 2020 , 21:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premierul Ludovic Orban acuză de ”lipsă de responsabilitate” pe cei care susţin în spaţiul public idei conform cărora vârstnicii ar putea fi scoşi din familiile lor şi duşi în spaţii speciale, administrate de către autorităţi, el spunând că Guvernul nu ia în calcul astfel de măsuri şi că decizia privind relaxarea restricţiilor îi vor viza şi pe cel de peste 65 de ani.

”Domnul Streinu Cercel vorbeşte în numele său personal. Nu are nicio legătură cu deciziile la nivelul Guvernului şi critic sever aruncarea în spaţiul public a unor propuneri care nu au intrat în filtrul analizei şi nu fac parte din deciziile care se iau la nivelul Guvernului. (...) Nu avem de gând să impunem nicio restricţie suplimentară pentru persoanele în vârstă, persoanele în vârstă vor face parte din planul de relaxare (...) nu vor fi supuşi niciunei discriminări”, a afirmat Ludovic Orban, marţi seară, la TVR

Citeste si: Arhiepiscopul Pimen a slujit chiar și cu o zi înainte să fie confirmat cu coronavirus! Imagini în care miruia enoriașii în curtea mănăstirii

Acesta a acuzat că transmiterea în spaţiul public a unor astfel de idei este o dovadă de lipsă de responsabilitate.

”Transmiterea publică a unei astfel de propuneri nu face bine societăţii, nu face bine nimănui şi consider că este un act iresponsabil cu atât mai mult un act iresponsabil are vine din partea unui profesor care e considerat un specialist în domeniul epidemiologiei dar pare că nu înţelege deloc societatea, nu înţelege deloc respectul faţă de drepturile şi libertăţile fundamentale. Deja gândim fiecare pas posibil pentru revenirea a normalitate pentru relaxarea măsurilor, sigur că pentru fiecare  relaxarea unei măsuri gândim cu mare atenţie ce risc epidemiologic există în cazul renunţării la fiecare  măsură restrictivă şi doar după o evaluare foarte serioasă vom face paşii de revenire spre normalitate”, a mai spus şeful Guvernului.

Citeste si: Arad: Zece militari de la Batalionului 191 Infanterie, confirmaţi cu coronavirus

Acesta a arătat că măsurile de relaxare vor fi luare gradual şi îi va avea în vedere pe toţi cetăţenii români indiferent de vârsta lor.

”Mai exact, această relaxare îi priveşte şi pe părinţii şi bunicii noştri”, a afirmat Orban.

El a cerut populaţiei să urmărească doar comunicările oficiale ale autorităţilor şi să nu ţină cont de ”opiniile personale care sunt exprimate de diverşi actori publici”. 

„Din păcate toate aceste informaţii prezentate public într-un mod manipulatoriu au generat extrem de multă teamă şi suferinţă în rândul părinţilor şi bunicilor noştri”, a spus Orban.

Citeste si: Anuntul facut de Alexandru Rafila. Ce se intampla in Romania dupa data de 15 mai

El a spus că a fost sunat de vârstnici care l-au rugat să nu fie băgaţi în spaţii de carantină, Orban acuzând ”lipsa totală de responsabilitate” pe cei care fac propuneri în acest sens.

Ludovic Orban a precizat că măsurile de relaxare a restricţiilor vor fi luate ”atunci când vom fi convinşi că riscul de răspândire este minim”.

Primul ministru a mai spus, întrebat fiind dacă astfel de decizii pot fi luate de către autorităţile locale, că deciziile stabilite prin ordonanţe militare sau de Comitetul Naţional pentru Situaţi Speciale de Urgenţă nu pot fi ridicate la nivel local.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si