Ludovic Orban îi scrie premierului Dăncilă, cerându-i să dea un mandat de susţinere pentru Laura Codruţa Kovesi: Vă sfătuiesc să luaţi în mod autonom o decizie bună

Liderul PNL Ludovic Orban îi scrie premierului Dăncilă, cerându-i să dea un mandat de susţinere pentru Laura Codruţa Kovesi. "Vă sfătuiesc să luaţi în mod autonom o decizie bună", afirmă el.

A.N.C, joi 28 februarie 2019 , 20:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

"Este suficient faptul că PSD şi ALDE s-au compromis fără drept de apel la nivelul Parlamentului European şi au devenit paria în familiile politice europene de care aparţin.

Citeste si: Rochiile de mireasă, adevărate bijuterii. Unde poți să le găsești la preț redus

Obtuzitatea şi aversiunea personală împotriva unui român, care are şansa de a ocupa o poziţie de prim rang în arhitectura europeană, a făcut ca reprezentanţii PSD şi ALDE să exporte la nivelul UE o mizerie greu de imaginat, faţă de care reacţia involuntară a oricărui oficial european este de a se ţine de nas. Ajunge! PSD şi ALDE şi-au pierdut complet credibilitatea şi le va lua enorm de mult timp ca cineva să le mai ia în serios la nivelul UE şi să le asculte. Vă somez să nu puneţi, însă, şi România în situaţia de a se face de râs! Guvernul României este obligat să acorde un mandat de vot favorabil candidaturii Laurei Codruţa Kovesi pentru poziţia de Procuror şef al Uniunii Europene, pe care să-l prezinte public. Rolul Guvernului României nu este acela de a fi o afacere personală a lui Liviu Dragnea, ci de a susţine, de a apăra şi de a promova interesele cetăţenilor săi, indiferent de numele şi prenumele acestora", scrie Orban.

Citeste si: Actorul Luke Perry, spitalizat după ce a suferit un accident vascular cerebral

În opinia liderului PNL, "doar în neagra perioadă comunistă statul român îşi prigonea cetăţenii într-un asemenea mod stalinist precum cel pe care îl vedem astăzi, dar chiar şi în perioada comunistă deveneau subiect de mândrie unii dintre cei care reuşeau să obţină recunoaştere internaţională".

"Vă invit să respectaţi deviza „mândru că sunt român” şi în acest caz al procurorului şef european, întrucât mandatul popular pe care îl tot invocaţi nu a făcut referire la acţiunile împotriva sistemului de justiţie sau împotriva unor anumite personaje. Situaţia în care Laura Codruţa Kovesi va obţine poziţia de Procuror şef european împotriva poziţiei Guvernului României va arunca un stigmat nu doar asupra formaţiunilor politice care se află la guvernare, ci asupra ţării în ansamblul său, ceea ce reprezintă un grav act de trădare şi de nedreptate", avertizează Orban.

 

El îi cere premierului să prezinte public mandatele scrise pe care Guvernul României le-a comunicat reprezentanţilor ţării noastre la nivelul COREPER atât pentru reuniunea din 20 februarie, cât şi pentru cele care urmează:

"În cele din urmă vă sfătuiesc să luaţi în mod autonom o decizie bună, în sensul argumentelor prezentate, pentru că aceasta poate fi ocazia prin care mai puteţi salva ceva în ochii opiniei publice din dezastrul acestei guvernări pe care o decontaţi", conchide Ludovic Orban.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si