Ludovic Orban: Starea de alertă se va prelungi dacă situaţia va impune acest lucru

Ludovic Orban a anunţat că starea de alertă se va prelungi dacă situaţia o va impune că autorităţile urmăresc "cu mare atenţie” creşterea numărului de cazuri

Author: A.M.S. sâmbătă 20 iunie 2020 , 13:28

Ludovic Orban
Ludovic Orban
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Primul ministru Ludovic Orban susţine că s-ar putea vorbi despre un al doilea val al epidemiei în situaţia în care ar fi "dispărut complet" transmiterea intracomunitară a virusului SARS-CoV-2, ceea ce nu este cazul.

Ludovic Orban spune că îşi doreşte să nu fie luate noi măsuri de restricţie, însă anunţă că va prelungi starea de alertă dacă situaţia va impune acest lucru.

"Nu i-aş spune val doi. Am putea vorbi de un val doi dacă ar fi dispărut complet răspândirea virusului în comunitate, acest lucru nu s-a întâmplat. Noi am luat gradual măsuri de relaxare(...) pe baza unor evaluări care au fost făcute de către specialişti şi care au analizat riscul epidemiologic aferent fiecărei activităţi pentru care noi am ridicat, gradual, restricţiile", a declarat Ludovic Orban, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Suceava, întrebat dacă s-ar putea vorbi despre un al doilea val al epidemiei, având în vedere creşterea numărului de infectări din ultimele zile.

Autorităţile urmăresc "cu mare atenţie” creşterea numărului de cazuri

Orban a precizat că autorităţile urmăresc "cu mare atenţie” creşterea numărului de cazuri şi că cea mai bună modalitate de a preveni este ca românii să respecte regulile de distanţare şi de igienă.

Citeste si: Coronavirus 20 iunie 2020: Numărul de cazuri continuă să crească

El a subliniat că nu exclude posibilitatea prelungirii stării de alertă, dacă numărul de infectări va fi în continuare unul "semnificativ”.

"Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile, analizăm ceea ce se întâmplă în interiorul acestor 30 de zile, dacă rămâne o transmitere în comunitate semnificativă vom prelungi starea de alertă, dacă nu, nu.(...) Starea de alertă de conferă posibilitatea de a adopta măsuri în cadrul stării de alertă. Dacă va fi necesar să luăm alte măsuri decât cele pe care le-am luat(...) o să luăm alte măsuri”, a adăugat premierul.

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Citeste si: Raed Arafat, un nou avertisment pentru români

Măsuri restrictive

El a transmis că nu îşi doreşte impunerea de noi măsuri restrictive.

"Nu îmi doresc să mai impunem nicio restricţie, dorinţa mea este ca viaţa să revină la normal.(...) Lucrul ăsta va fi posibil doar dacă, în condiţiile unei vieţi cât mai aproape de normal, oamenii vor respecta regulile, se vor păzi pe sine şi îi vor păzi pe cei din jur”, a mai afirmat primul ministru.

Citeste si: Ultimă oră! Alte două vedete, infectate cu coronavirus! Alina Pușcaș și Toto, fiul lui Ilie Dumitrescu, sunt internați în spital. Primele declarații


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si