Ludovic Orban, prima declarație în calitate de premier desemnat. Ce se pregătește să facă!

Președintele Klaus Iohannis a anunțat oficial desemnarea noului premier al României.

E.T., marți 15 octombrie 2019 , 17:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Șeful statului l-a numit în funcție pe liderul PNL Ludovic Orban, care a preluat mandatul de la Viorica Dăncilă. Președintele PSD a fost demis în urma adoptării moțiunii de cenzură în Parlament.

Ludovic Orban a anunțat măsurile care vor fi luate de noul Guvern

„Am decis să desemnez următorul prim-ministru al României în persoana domnului Ludovic Orban, președintele celui mai mare partid din opoziție. Așa este democratic, corect, așa se va întâmpla. Sper ca toți actorii politici să înțeleagă că suntem în criză politică și cu cât mai repede se ajunge la o soluție satisfăcătoare, cu atât mai bine. Cred că trebuie instalat urgent noul guvern pentru a putea îndeplini câteva sarcini care sunt în așteptare. Organizarea alegerilor prezidențiale, elaborarea proiectului de buget pentru 2020, închiderea bugetului pe 2019, dar și multe alte lucruri aștept de la Guvernul Orban și sunt convins că se vor strădui să pună pe picioare o guvernare de tranziție de succes”, a declarat Klaus Iohannis.

Ludovic Orban a anunțat măsurile care vor fi luate de guvernul pe care îl va conduce în perioada următoare. Liderul PNL și-a luat angajamentul că va face tot posibilul ca noul guvern să servească interesului cetățenilor.

„Vă mulțumesc pentru încrederea acordată pentru a forma un guvern într-o perioadă dificilă pentru România. Garantez că voi pune toată experiența și energia de care dispun în slujba servirii interesului public. Asumarea răspunderii formării guvernului este ceea ce ne definește în acțiunea noastră publică. În acest moment românii au așteptări mari din partea noastră. Vom da românilor ceea ce așteaptă de la noi, cinste, competență, integritate, dedicare în servirea interesului public și soluții pentru marile probleme ale României. Principalele priorități ale Guvernului sunt: corectarea măsurilor economice care au lovit mediul de afaceri, restructurarea aparatului guvernamental, readucerea competenței și profesionalismului în desfășurarea serviciilor publice, acordarea unei atenții serioase obiectivelor de investiții, consolidarea parcursului european al României, respectarea rigorilor în ceea ce privește statul de drept, asigurarea unei independențe reale a Justiției din România.

 

Sunt convins că vom găsi deschidere pentru servirea cetățeanului în toate discuțiile pe care le vom purta ulterior. Orice zi de întârziere înseamnă menținerea la putere a Guvernului PSD, pe care niciun român nu mai dorește să îl vadă exercitând puterea”, a declarat Ludovic Orban după ce președintele României a anunțat că acesta va fi noul premier.

 

 

 

 

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si