Ludovic Orban: Programul de relansare economică va fi prezentat miercuri

Premierul Ludovic Orban a anunţat că miercuri va fi prezentat programul de relansare economică şi că va fi prezent preşedintele Klaus Iohannis.

Author: A.M.S. luni 29 iunie 2020 , 14:16

Ludovic Orban: Programul de relansare economică va fi prezentat miercuri
Ludovic Orban: Programul de relansare economică va fi prezentat miercuri
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Prezentarea programului economic va fi miercuri alături de preşedintele României, cu care am colaborat foarte apropiat.

După prezentarea programului economic, obiectivul nostru este ca în maximum o lună de zile să adoptăm toate actele normative necesare pentru implementarea măsurilor din program", a spus Orban, după ce a participat la Adunarea membrilor Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.

Ludovic Orban, îngrijorat de faptul că nu se respectă măsurile de limitare a răspândirii epidemiei de coronavirus

De asemenea, Ludovic Orban s-a declarat îngrijorat de faptul că nu se respectă măsurile de limitare a răspândirii epidemiei de coronavirus, numărul de cazuri fiind în creştere constantă.

Premierul a anunţat că miercuri va avea o întrunire cu toate instituţiile de control pentru a decide un plan de măsuri.

Prim-ministrul a afirmat că pe plajă s-a intrat ”într-o devălmăşie”, iar în acest moment există precauţie cu privire la o nouă etapă de relaxare.

Citeste si: Ludovic Orban anunță un nou plan de măsuri

”Miercuri voi convoca toţi miniştrii şi toate instituţiile statului care au atribuţii de control, de la Ministerul Afacerilor Interne, Poliţie, Jandarmeriei, până la Ministerul Sănătăţii prin direcţiile de sănătate publică, ANPC, ANSVSA, pentru a face o analiză a planului de măsuri pentru a asigura respectarea regulilor. S-a văzut clar că în foarte multe locuri nu sunt respectate regulile şi există un risc de transmitere a virusului crescut din cauza nerespectării acestor reguli. Şi pe plajă, dacă la început aşezarea a fost conformă, încetul cu încetul s-a intrat într-o devălmăşie şi nu s-a mai respectat nicio regulă. Înţeleg că este o aglomeraţie, dar şi pe terase trebuie respectate normele de distanţare care sunt stabilite, aici poate trebuie gândită o altă programare a mersului la masă şi în alte locuri. Chiar m-a îngrijorat, vă spun sincer, am văzut nişte imagini în care aproape nu s-a mai respectat nicio regulă”, a afirmat premierul, într-o conferinţă de presă.

Citeste si: România, la un pas de o nouă carantină? „Ne gândim la restricționarea circulației în anumite localități”. Litoralul, primul pe listă

Orban a precizat că ”este foarte important să se respecte aceste reguli”.

Ludovic Orban: Programul de relansare economică va fi prezentat miercuri
Ludovic Orban: Programul de relansare economică va fi prezentat miercuri

”În ceea ce priveşte autorităţile şi instituţiile statului, miercuri voi da un semnal de mobilizare la maxim pentru că este o mobilizare care este în interesul cetăţeanului şi care nu are alt scop decât a apăra sănătatea şi viaţa oamenilor”, a mai declarat premierul.

”Orice măsură de relaxare va fi dezbătură de specialişti"

Întrebat despre o nouă etapă de relaxare la 1 iulie, Orban a afirmat: ”Orice măsură de relaxare va fi dezbătură de specialişti, după care vom discuta în CNSU şi Guvern. Dacă vom lua noi măsuri de relaxare le vom anunţa public. Evoluţia din ultimele 10 zile ne facem să fim extrem de precauţi în ceea ce priveşte măsurile de relaxare”.

Citeste si: Ludovic Orban: „Cine nu a fost testat de Firea să voteze cu Nicuşor Dan”

Orban a reiterat ideea că planul de relaxare este în etape şi este necesară o evaluare a ultimelor zile.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si