Se întoarce România la starea de urgenţă şi carantină? Răspunsul dat de Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban spune că nu există ipoteza ca România să se întoarcă la starea de urgenţă şi carantină.

Andreea Stoica, vineri 11 septembrie 2020 , 12:51

Premierul Ludovic Orban
Premierul Ludovic Orban
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ludovic Orban a afirmat vineri, la Orşova, că nu există scenariul ca ţara noastră să se întoarcă la starea de urgenţă şi carantină, afirmând că situaţia este sub control.

"Nu există un astfel de scenariu, după cum vedeţi, de cinci săptămâni am oprit creşterea numărului de infectări, ba chiar am avut două săptămâni o uşoară tendinţă de descreştere a numărului de cazuri. Sigur, descreşterea nu e aşa cum ne-am dori-o, dar situaţia este sub control, am limitat răspândirea virusului, capacitatea de tratare nu este depăşită, toate structurile sistemului de sănătate au posibilitatea şi fac faţă la situaţia în care ne găsim. Nu există aceste ipoteze", a spus Orban, întrebat dacă există varianta ca România să se întoarcă la starea de urgenţă şi lockdown.

Citeste si: Ce scrie, de fapt, în scrisoarea trimisă de Selly lui Ludovic Orban. Luni dimineața, zeci de elevi au ieșit în fața Guvernului

”Am limitat răspândirea virusului, capacitatea de tratament nu este depăşită"

Premierul Orban a mai declarat că a fost limitată răspândirea virusului.

”Am limitat răspândirea virusului, capacitatea de tratament nu este depăşită, toate structurile sistemului de sănătate au posibilitatea şi fac faţă la situaţia în care ne găsim. Deci, nu există aceste ipoteze”, a mai afirmat premierul.

Citeste si: Scenariile pentru începerea şcolii: INSP a anunţat situaţia epidemiologică pentru fiecare localitate

Premierul Ludovic Orban
Premierul Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a participat, vineri, la Orşova, judeţul Mehedinţi, la prezentarea proiectului "Conducta de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor-Orşova-Băile Herculane-Jupa".

Citeste si: Coronavirus: Cel puţin 880.396 de morţi în toată lumea, aproape 27 de milioane de cazuri de infectare

Citeste si: Militanții anti-vaccin, în extaz după ce vaccinarea COVID a fost oprită din cauza apariției unei boli misterioase! Erau comandate 300 de milioane de doze

Citeste si: Este sau nu obligatorie școala, începând cu 14 septembrie? Raluca Turcan: „Școala NU este facultativă!”

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si