Ludovic Orban, despre cauzele creşterii numărului de îmbolnăviri cu COVID-19

Premierul Ludovic Orban critică din nou Curtea Constituţională a României (CCR) susţinând că deciziile luate de aceasta şi cele de tergiversare în Parlament a adoptării actului normativ care permite carantinarea, izolarea şi internarea persoanelor infectate şi contagioase sunt cauzele creşterii numărului de îmbolnăviri cu COVID-19.

Catalina Popa, sâmbătă 05 septembrie 2020 , 16:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Faptul că a  crescut numărul de infectări - o spun clar şi datele statistice arată de ce a crescut numărul de infectări - pentru că o instituţie controlată de PSD, Curtea Constituţională, a luat decizia să lase douăzeci şi ceva de zile Guvernul fără niciun fel de instrument legal pentru a putea opri răspândirea virusului. Şi între momentul deciziei Curţii Constituţionale şi momentul în care a catadicsit majoritatea PSD-istă din Parlament să adopte legea şi să ne dea instrumente, numărul de cazuri a crescut de la sub 400 în săptămâna anterioară până la peste 1200 de cazuri”, a declarat Ludovic Orban sâmbătă după-amiază, la Sighetu Marmaţiei, unde a participat la lansarea candidaţilor filialei locale a partidului pentru alegerile locale programate pentru 27 septembrie.

Citeste si: Preotul care le recomanda credincioşilor gargară cu apă şi sare, ţuică, agheasmă şi albastru de metil pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus, diagnosticat cu COVID-19

Atac la adresa PSD

Citeste si: Emanuel Isopescu a fost unul dintre cei mai iubiți prezentatori TV din România: Ce probleme de sănătate l-a ucis?

Şeful Guvernului a adăugat că se constată o stopare a creşterii numărului de îmbolnăviri  şi chiar o uşoară tendinţă de scădere a acestora, fapt datorat măsurilor luate de către autorităţi. 

„Faptul că am reuşit să oprim creşterea, care de regulă este o creştere în progresie geometrică, faptul că de cinci săptămâni reuşim să nu crească numărul de cazuri – dimpotrivă, există săptămâna asta o tendinţă de reducere a numărului de cazuri se datorează faptului că am luat măsuri bune. Vom lua, în continuare măsuri bune” a mai spus Orban.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si