Lupul gasit in Parcul Nicolae Romanescu din Craiova este, de fapt, un caine lup cehoslovac. Proprietarul animalului este o tanara de 21 de ani

Animalul descoperit, luni, plimbandu-se nestingherit pe aleile Parcului "Nicolae Romanescu", din Craiova, nu este salbatic, ci este un caine lup cehoslovac, cu acte in regula. Mai mult, proiprietarul acestuia i-a sunat pe reprezentantii Regiei Autonome de Adimnistrare a Fondului Locativ Craiova pentru a-si recupera cainele.

Author: V.P. miercuri 17 mai 2017 , 14:44

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Proprietarul animalului este o craioveanca de 21 ani, care a povestit ca patrupedul a ajuns pe aleile Parcului "Nicolae Romanescu", din Craiova, dupa ce a fugit din gospodaria familiei din comuna doljeana Secui. Potrivit acesteia, zona ii era familiara animalului datorita antrenamentelor de dresaj pe care le facuse in ultimele noua luni cu stapana sa.

" Astazi, politistii Sectiei 2 Politie Craiova au fost contactati de catre reprezentatii RAADPFL Craiova care i-au informat ca la Gradina Zoologica s-a prezentat o femeie de 21 de ani, din Craiova, care a sustinut ca animalul depistat in cursul zilei de ieri (n.r.- marti) in Parcul Nicolae Romanescu este, de fapt, un caine care ii apartine, totodata solicitand restituirea animalului. Craioveanca a prezentat carnetul de sanatate al cainelui si document de identificare emis de un cabinet veterinar din Craiova, acesta facand parte dintr- o rasa care nu este agresiva, un caine lup cehoslovac, in varsta de un an si jumatate, si care, de asemenea, avea implantat cip, fiind inregistrat si luat in evidente", a declarat agent sef adjunct de politie Amelia Barbu, lucrator in cadrul Biroului de presa al Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj.

Animalul a fost luat de catre proprietara de la Gradina Zoologica din Craiova, acolo unde fusese bagat in carantina de catre angajatii RAADPFL Craiova.

Rasa lupului cehoslovac a fost creata in anul 1955, in urma unui experiment realizat de inginerul ceh Karel Hartl, dupa ce a imperecheat lupul carpatin cu ciobanescul german.

Marti dimineata, una dintre angajatele RAADPFL Craiova si-a alertat colegii dupa ce a observat un lup pe aleile Parcului "Nicolae Romanescu".

"S-a procedat de urgenta la capturarea acestuia, constandu-se ca acest exemplar nu apartine Gradinii Zoologice Craiova, fiind in mod intentionat eliberat de posesorul acestuia in incinta Parcului Nicolae Romanescu, intrucat la momentul capturarii acestuia lupul avea in jurul gatului o zgarda impotriva parazitilor. S-a procedat la aplicarea de tratamente adecvate de deparazitare si antirabice, in acest moment acesta fiind inchis separat de celelalte exemplare de lupi apartinand Gradinii Zoologice Craiova", a declarat Aurelia Filip, director al RAADPFL Craiova.

Reprezentantii regiei i-au informat pe responsabilii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Dolj, Agentiei pentru Protectia Mediului Dolj, Politia Municipiului Craiova, cat si Politia Locala a Municipiului Craiova, avand in vedere ca eliberarea de animale salbatice in spatiul public, cat si cresterea acestora in captivitate fara autorizatie sanitar-veterinara constituie infractiune.

Ulterior, politistii craioveni au anuntat ca sunt in cautarea persoanei care ar fi lasat un lup in libertate, pe aleile Parcului "Nicolae Romanescu" din Craiova si care risca o amenda de pana la 3.000 lei.

"S-a intocmit o lucrare cu caracter general la nivelul Sectiei 2 Politie Craiova, nu este vorba despre o fapta de natura penala. Politistii fac cercetari pentru identificarea persoanei care a abandonat animalul respectiv in Parcul Nicolae Romanescu, urmand ca ulterior sa i se aplice o sanctiune contraventionala conform prevederilor Legii 205/2004 privind protectia animalelor, al carui cuantum e cuprins intre 1.000- 3.000 lei", declara, cu o zi in urma, agent sef adjunct Amelia Barbu.
 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si