Lygia Alexandrescu, specialistul Kfetele.ro in NUTRIȚIE, te învață cum să scapi de kilogramele în plus după Paște. Trucurile pe care nu ți le-a spus nimeni până acum
Încă un specialist se adaugă echipei Kfetele.ro! Lygia Alexandrescu, specialist in nutriție, ne învață în articolul de astăzi cum să scăpam de kilogramele în plus după Paște.

Au trecut Sarbatorile Pascale si e posibil sa fi lasat in urma 1-2 kg sau cativa cm in plus. Masuri categoric trebuie luate, insa o dieta fada sau de infometare ar fi cea mai paguboasa alegere. Si asta pentru ca rezultatele se obtin rapid, insa ele nu sunt de durata.
Dupa mesele bogate de Paste optim e sa se revina la o dieta echilibrata, usor redusa caloric, usor hiposodata, pentru a corecta efectul exceselor alimentare din aceasta perioada.
Abordarea procesului de slabire trebuie sa fie una fireasca si sa vizeze o serie de aspecte extrem de importante. Digestia trebuie sa functioneze impecabil, adica sa existe disponibile suficiente enzime digestive pentru acest proces.
Eliminarea deseurilor si combaterea constipatiei – omul sanatos are minim un scaun zilnic.
Citeste si: Cresc salariile în România! Ce categorie de angajați va primi bani în plus- kanald.ro
Citeste si: „E cadavru viu!” Ionuț este în comă, după ce s-a dus la medic cu o durere de măsea- wowbiz.ro
Consumul zilnic de apa proaspata pentru a mentine in stare perfecta de functionare rinichii, vezica urinara si tractul urinar, lucru esential in procesul de slabire.
Miscarea in aer liber, mersul activ, alergarea usoara stimuleaza sistemul cardiovascular, prin transpiratie se elimina toxinele iar starea generala de spirit si memoria se imbunatatesc. Mentinerea glandei tiroide in stare buna de functionare; iodul este elementul primordial in acest sens. Detoxifierea ficatului este esentiala pentru ca in ficat se metabolizeaza grasimile.
Eliminarea din dieta a alimentelor procesate: fast food, alimente prajite, grasimi saturate, alcool, zahar rafinat, lactate complet degresate si bauturi dulci.
Daca decizia de a corecta regimul alimentar se refera la intreaga familie, atunci din dieta acesteia nu trebuie sa lipseasca legume si fructele proaspete, cereale integrale bogate in fibre, proteinele de natura superioara( si lactate fermentate (chefirul, sana, laptele batut). Dieta zilnica trebuie sa fie impartita in 3 mese principale si doua gustari de fructe iar intre mese sa se consume din abundenta lichide care hidrateaza: apa si ceai neindulcit. Gustarea de fructe de dimineata poate fi formata din fructe mai dulci, cu indice glicemic superior, iar cea de dupa amiaza din fructe mai acre.

