Macaroons cu fructul pasiunii, chiar la voi acasa! Iata cum puteti prepara desertul frantuzesc

V-ati saturat de traditionalele deserturi şi vreti sa va puneti indemanarea la incercare? Va prezentam o reteta de macarons cu stelute praf de aur! Este un desert frantuzesc, nelipsit de pe mesele celor bogati! Asta in cazul in care nu mai stiti ce sa faceti cu banii! ##VIDEO41602##

Editor: Alexandra Chiric Author: Stirile Kanal D duminică 08 ianuarie 2017 , 19:55

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ne lasa gura apa atunci cand le vedem in vitrine, dar pe cat de gustoase sunt, pe atat de scumpe! Macarons- desertul frantuzesc fraged si cu umplutura cremoasa, il putem face, insa, in bucataria proprie. Luati un pix si o foaie si notati ingredientele:

INGREDIENTE:

300 gr faina de migdale

300 gr zahar pudra

300 gr zahar

70 ml apa

2 albusuri de ou

70 gr de crema

de ciocolata

Pentru un rezultat delicios, trebuie sa fim atenti la doza de ingrediente. Mai intai, amestecati faina de migdale cu zaharul pudra.

Dupa ce am pus faina de migdale si zaharul pudra, o sa il dam prin blender sa omogenizam foarte bine ingredientele.

Amestecul se da prin sita, iar apoi se lasa cateva minute, timp in care se pregateste siropul de zahar.

 

SIROPUL II DA GUST

Siropul de zahar il vom face din 300 gr de zahar si 70 ml de apa. Vom folosi un termometrul pentru siropul de zahar, sa aducem siropul la temperatura de 118, daca ajunge la 120 nu are nimic dar mai jos sa nu fie.

Intre timp, pregatiti doua albusuri de oua, fiecare intr-un bol separat.

Unul, il punem peste compozitia de zahar cu migdale, iar celalalt il mixam singur, si il vom turna peste siropul incins: „O sa torn albusul, 55 gr de albus putin batut peste compozitia de migdale si zahar pudra. Ma asigur ca ajunge pe toata suprafata”.

Din aceasta compozitie va iesi o bezea lichida. Acum este si momentul sa-i adaugati colorant, in functie de arome.

 

COMPOZITIA NU SE MASOARA....SE SIMTE!

Dupa ce s-a mixat bezeaua, testati-i gradul de omogenizare. Important este sa nu cada din bol. Apoi amestecati-o cu cealalta compozitie, formata din albus si sirop de zahar.

Nu trebuie sa fie totul calculat.... lasati-va si intuitia sa contribuie. O gospodina buna simte cand aluatul este gata.

UN DESERT DELICIOS

Pasta delicioasa o punem sub forma de cercuri intr-o tava si, inainte sa intre la cuptor, decoram

biscutii frantuzesti in orice fel dorim: in cazul acesta, cu stelute si praf auriu, comestibil.

Macaronsii se pun in cuptor pentru 15-20 minute. Se lasa apoi la racit. Pentru umplerea lor, se poate folosi orice fel de crema. Noi am ales ciocolata cu fructul pasiunii, ideale in sezonul rece.

Nu uitati, desertul macarons merge perfect cu un pahar de sampanie. Pofta buna!


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Cine o ajută pe sora lui Culiță Sterp să aibă grijă de fetița ei? Ce surpriză! Nu este... Cine o ajută pe sora lui Culiță Sterp să aibă grijă de fetița ei? Ce surpriză! Nu este vorba despre mama Geta: „Carla mai și doarme cu...”
spotmedia.ro
Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători? Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători?
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în... Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în CREDINȚĂ!
infoactual.ro
Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si