"Măcelarul din Alep", dispărut de două săptămâni. Ce s-a întâmplat cu generalul lui Putin

Generalul Alexander Dvornikov, supranumit „Măcelarul din Alep”, a fost pus comandant peste trupele ruse de din Ucraina în aprilie într-o încercare de a îmbunătăți coordonarea forțelor de invazie, cu toate acestea el nu a fost văzut în ultimele două săptămâni, ceea ce a determinat unii oficiali să speculeze dacă nu cumva a fost demis, relatează New York Times.

Author: Sorin Negru miercuri 01 iunie 2022 , 22:09

Președintele rus Vladimir Putin a numit în aprilie un nou general care să conducă "operațiunea specială" din Ucraina, pe Alexander Dvornikov

[Sursa foto: Twitter]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Armata rusă, demoralizată după trei luni de război, face aceleași greșeli în misiunea sa de capturare a unei zone din estul Ucrainei ca acelea care au forțat-o să renunțe la obiectivul de a ocupa întreaga țară, spun înalți

oficiali americani, potrivit Hotnews.ro.

Citeste si: Ucraina le promite americanilor că nu va bombarda teritoriul Rusiei

Generalul Alexander Dvornikov, supranumit „Măcelarul din Alep”, a fost pus comandant peste trupele ruse de din Ucraina în aprilie într-o încercare de a îmbunătăți coordonarea forțelor de invazie.

Mister în jurul generalului Dvornikov   

Generalul Dvornikov a încercat să coordoneze atacurile aer-sol. Dar el nu a fost văzut în ultimele două săptămâni, ceea ce i-a determinat pe unii oficiali să speculeze că acesta nu ar mai fi rămas la conducerea efortului de război.

Citeste si: Zelenski va fi judecat ca un "criminal de război", dacă va fi capturat de ruși

În vârstă de 60 de ani, Alexander Dvornikov a fost primul comandant al operațiilor militare rusești din Siria, unde în septembrie 2015 președintele rus Vladimir Putin trimitea trupe în susținerea guvernului condus de omologul și aliatul său sirian, Bashar al-Assad.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: Prima reacție a Mishei, după ce s-a aflat că a fost înșelată de Connect-R în timpul mariajului. A luat o decizie la care nimeni nu se aștepta- wowbiz.ro

În martie 2013, Dvornikov a fost distins de Kremlin cu titlul de „Erou al Federației Ruse”.

Cu Dvornikov la comanda forțelor ruse în Siria din septembrie 2015 și până în iunie 2016, aeronavele rusești au intervenit în sprijinul regimului Assad și al aliaților săi pe când aceștia asediau Alepul, bombardând cartiere foarte populate și provocând pagube majore la nivelul populației civile. Orașul a fost recucerit de guvernul sirian în decembrie 2016.

"Măcelarul din Alep", implicat în bombardarea Harkovului cu arme interzise

O investigaţie CNN a dezvăluit că generalul rus Alexander Vladimirovici Dvornikov, supranumit "Măcelarul din Alep" (Siria), a condus bombardarea oraşului ucrainean Harkov cu arme interzise, la mijlocul lunii mai.

Ancheta s-a bazat pe analiza imaginilor din satelit în colaborare cu Centrul pentru Rezilienţă Informaţională (CIR) şi investigaţii la sol. Astfel a fost identificată o brigadă de artilerie care a lansat bombe cu dispersie interzise asupra zonelor rezidenţiale din Harkiv. Această brigadă se subordonează lui Alexander Dvornikov.

Publicaţia citată a urmărit 11 obuze Smerch MLRS care au căzut în Harkiv pe 27 şi 28 februarie şi care aparţineau Brigăzii 79 de Artilerie. Această unitate se află sub conducerea Districtului Militar de Vest, comandat de generalul Alexander Dvornikov.

CNN a cercetat, de asemenea, trecutul lui Dvornikov, observând că, atunci când a început să conducă operaţiunea din Alep, forţele ruseşti şi-au intensificat atacurile şi au finalizat asediul oraşului.

Citeste si: „Nu s-a tolănit nimeni pe jos.” Gina Pistol a vorbit despre tatăl ei. Ce relație a avut prezentatoarea TV cu bărbatul- kfetele.ro

Citeste si: Cum a fost surprinsă Meghan Markle după ce au apărut primele zvonuri legate de un divorț iminent între ea și printul Harry- radioimpuls.ro

Comanda sa a crescut, de asemenea, în mod dramatic numărul de atacuri documentate, cu muniţie cu dispersie, în Alep.

În martie 2013, Dvornikov a fost distins de Kremlin cu titlul de „Erou al Federației Ruse”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si