MAE: 620 de cetăţeni români aflaţi în Regatul Ţărilor de Jos, Franţa şi Spania au revenit în ţară cu curse Tarom

MAE anunţă că 620 de cetăţeni români aflaţi în Regatul Ţărilor de Jos, Franţa şi Spania au revenit în ţară cu curse Tarom.

Author: M.A. luni 01 iunie 2020 , 14:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 31 mai, a fost facilitată revenirea în ţară a 117 de cetăţeni români din Regatul Ţărilor de Jos (pe ruta Bucureşti-Amsterdam-Bucureşti), a 171 cetăţeni români din Republica Franceză (pe ruta Bucureşti-Paris–Bucureşti) şi a

332 cetăţeni români din Regatul Spaniei (pe ruta Bucureşti-Madrid-Bucureşti, respectiv Bucureşti-Barcelona-Bucureşti), ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne.

Citeste si: Cazuri coronavirus 1 iunie 2020: 19.398 de persoane infectate în România

Repatrierea a fost asigurată prin intermediul a patru curse aeriene operate de compania Tarom”, potrivit unui comunicat.

Citeste si: Un elev de 16 ani a fost înjunghiat de 5 ori în fața liceului. Ce s-a întâmplat cu agresorul- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Printre cetăţenii români repatriaţi se regăsesc persoane aflate în tranzit din Statele Unite ale Americii sau Canada, medici, studenţi, membri de familie ai unor cetăţeni români, precum şi persoane care se aflau în imposibilitatea de a-şi prelungi şederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive.

Citeste si: Hong Kong: China promite un ''contraatac'' după anunţurile lui Trump

De asemenea, demersurile autorităţilor române au permis deplasarea către statul de domiciliu/reşedinţă pentru 39 de cetăţeni străini, respectiv câte un cetăţean elen, rus, bulgar, suedez, italian, marocan, mexican, albanez, doi cetăţeni ai Republicii Moldova, şase cetăţeni spanioli, şase cetăţeni olandezi şi 17 cetăţeni francezi.

Citeste si: Primul pacient care a primit tratament cu plasmă de la un fost bolnav de coronavirus, a murit la Galați

Ministerul Afacerilor Externe subliniază importanţa verificării cu atenţie, anterior oricăror deplasări, a informaţiilor postate pe site-ul MAE privind sfaturile şi alertele de călătorie, precum şi a informaţiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si