UPDATE- Un grup de 14 cetăţeni români a ajuns astăzi, 20 august 2021, în incinta aeroportului din Kabul şi urmează să fie evacuat, transmite MAE, după ce noaptea trecută a fost preluat un alt român şi dus la Islamabad. La acel moment, grupul nu a putut ajunge la aeroport, din cauza situaţiei securitate din capitala afgană.

Știre inițială

După ce au fost preluați pasagerii, aeronava a decolat cu destinaţia Islamabad, unde a ajuns în condiţii de siguranţă, fiind asistată la sosire de personalul Ambasadei României în Pakistan.

Avionul va continua să staţioneze în capitala Pakistanului, fiind pregătită să se deplaseze din nou la Kabul pentru noi evacuări.

Românul evacuat este angajat NATO

”Celula de criză interinstituţională, convocată la data de 13 august 2021 de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, care a continuat să activeze în regim permanent pentru asigurarea evacuării cetăţenilor români care şi-au manifestat opţiunea de a fi repatriaţi din Afganistan, informează că un al doilea zbor la Kabul al aeronavei militare de transport româneşti s-a desfăşurat în bune condiţii. Prin intermediul acestui al doilea zbor a reuşit evacuarea a încă unui cetăţean român (angajat al unei agenţii NATO, aflat deja pe aeroportul internaţional din Kabul, care a optat recent pentru evacuare), precum şi a trei cetăţeni ai unor state europene/aliate: un cetăţean bulgar, unul britanic şi unul american.”, a declarat MAE.

Român evacuat[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: VIDEO| Mai multe românce, deghizate în femei afgane, la cerșit în Franța

Aeronava militară a aterizat în condiții de siguranță

MAE a mai precizat și faptul că aeronava militară de transport a Forţelor Aeriene Române a aterizat, în condiţii de siguranţă, în cursul nopţii pe aeroportul internaţional din Kabul.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

”Astfel, aeronava militară de transport a Forţelor Aeriene Române a aterizat, în condiţii de siguranţă, în cursul nopţii pe aeroportul internaţional din Kabul. Ca şi în cazul primului zbor, pe lângă personalul militar al aeronavei s-a aflat la bord şi o echipă consulară mobilă a MAE, pregătită să acorde asistenţă de specialitate”, a anunţat vineri MAE, după ce cu o zi în urmă un alt român a fost preluat din Kabul şi dus la Islamabad.

Aeronava Forțelor Aeriene[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: O româncă de 24 de ani, prinsă la frontieră cu un adolescent afgan în geamantan

Aeronava Forţelor Aeriene Române va continua staţionarea în perioada următoare la Islamabad, fiind pregătită să se deplaseze din nou la Kabul pentru evacuarea altor cetăţeni români atunci când aceştia vor ajunge în aeroportul internaţional.

Cetăţeanul român evacuat va fi găzduit momentan la Islamabad, urmând a fi repatriat în România.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si