”Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în conformitate cu informaţiile oficiale comunicate astăzi de către autorităţile olandeze Ambasadei României la Haga, începând cu data de 9 iulie a.c., cetăţenilor care se deplasează din România în Olanda le este recomandată ferm auto-izolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile din momentul intrării pe teritoriul Regatului Ţărilor de Jos”, arată MAE.

Citeste si: Guvernul sârb renunţă la reimpunerea izolării la Belgrad în urma manifestaţiilor violente

Totodată, MAE precizează că, potrivit Ministerului olandez al Sănătăţii, Bunăstării şi Sportului, toţi pasagerii cu vârsta peste 13 ani care pleacă, sosesc sau tranzitează aeroporturile din Regatul Ţărilor de Jos, indiferent de ţara din care sau spre care călătoresc, au obligaţia de a completa o declaraţie de sănătate pe propria răspundere. Personalul din cadrul aeroportului va efectua verificări aleatorii ale pasagerilor, solicitând prezentarea declaraţiei completate şi semnate.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate- wowbiz.ro

Informaţii cu privire la noua măsură, precum şi declaraţia menţionată anterior sunt disponibile pe site-urile: https://www.government.nl/documents/publications/2020/07/07/information-for-passengers-flying-to-and-from-the-netherlands şi https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/reisadvies-roemenie.

Citeste si: Un bărbat a agresat sexual fiicele cumnatului său, în vârstă de 5 şi 7 ani, și a realizat 1.800 de imagini cu ele

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga  + 31 70 354 15 80;+ 31 70 322 86 12  şi+ 31 70 331 99 80, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al

Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice+ 31 651 596 107.

Citeste si: Iohannis a promulgat Legea! Ce măsuri vor fi luate privind starea de alertă

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://www.mae.ro/node/51932, http://haga.mae.ro,  https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si