„Mai bine dublez numarul de sirieni, dar sa plece romanii”, a declarat un primar german. Ce a promis edilul ca va face daca scapa de cetatenii romani

ntr-un interviu acordat unei publicatii germane, primarul orasului Duisburg a spus ca est-europenii, in special romanii si bulgarii, „nu vin toti la Duisburg ca sa munceasca” si ca ii prefera pe migrantii sirieni.

A.S., joi 14 septembrie 2017 , 10:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Sören Link a declarat pentru Der Westen ca Duisburg este un oras cu o rata de somaj de peste 12% si ca romanii si bulgarii s-ar duce „in alta parte” daca chiar ar vrea sa munceasca. „Vin la Duisburg datorita conditiilor favorabile de locuit si a infrastructurii bune”, a declarat Link.

Link ataca practic un fenomen caracteristic orasului, care uneori alimenteaza polemicile politice. In Duisburg, Dortmund si Köln traiesc multi romani si bulgari care deseori sunt parte a etniei rome. Acestia si-au utilizat dreptul UE de libera circulatie si s-au mutat in regiunea Ruhr. Impreuna cu turcii, imigrantii reprezinta 36,4% din populatie.

In prezent, in zona sunt acum 17.500 de bulgari si romani. Multi dintre ei traiesc in grupuri mari, inghesuiti in locuinte situate in cladiri abandonate.
Link s-a declarat impotriva prezentei est-europenilor inca de acum doi ani cand, pe timpul unei conferinte privind refugiatii, a spus: „Mi-ar placea sa dublez numarul sirienilor, daca as putea trimite de aici cativa est-europeni”. Apoi politicianul si-a cerut scuze, spunand ca nu a ales cele mai fericite cuvinte si ca nu a vrut sa raneasca pe nimeni personal.

Sursa: onlinenews.ro

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si