Mai mult de jumătate din populația țării, vaccinată complet împotriva Covid-19

Mai mult de jumătate din populaţia Japoniei, vaccinată complet împotriva Covid-19. Guvernul are în vedere relaxarea restricţiilor în noiembrie.

Author: Diana Bostan duminică 12 septembrie 2021 , 10:48

Mai mult de jumătate din populaţia Japoniei, vaccinată complet
Guvernul are în vedere relaxarea restricţiilor[Sursa foto: soud ouest]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Guvernul japonez a anunţat că mai mult de jumătate din populaţia ţării a fost vaccinată complet împotriva Covid-19 şi că, din luna noiembrie, este posibil să elimine din restricţiile impuse în contextul sanitar, informează AP.

Campania de imunizare a început în Japonia la jumătatea lunii februarie

Administrarea dozelor în cazul vârstnicilor, care a început în aprilie, a fost de asemenea încetinită de deficitul de rezerve de vaccin importat, însă ritmul a crescut după jumătatea lunii mai şi, de atunci, au fost administrate, în medie, 1 milion de doze zilnic.

Ministrul japonez al Economiei, Yasutoshi Nishimura, care gestionează măsurile Covid-19, a declarat duminică pentru televiziunea NHK că a proximativ 60% din populaţie este aşteptat să fie complet vaccinată până la finalul lui septembrie, ajungând la nivelul actual din Europa.

Citeste si: Bilanț vaccinare COVID: Câte persoane s-au imunizat, de fapt, în ultimele 24 de ore

Relaxarea restricțiilor este așteptată în noiembrie

Vaccinarea a ajutat la reducerea cazurilor grave de boală şi a deceselor asociate în rândul vârstnicilor, însă numărul infecţiilor cauzate de noile variante ale coronavirusului a crescut mult în luna august în rândul tinerilor încă nevaccinaţi.

Vineri, a fost extinsă până pe 30 septembrie starea de urgenţă decretată în Tokyo şi alte 18 regiuni. Ea ar fi expirat duminică.

Totuşi, Japonia, spre deosebire de alte ţări dezvoltate, a reuşit să ţină în frâu epidemia fără a impune carantina. Ţara cu o populaţie de 126 de milioane de locuitori a înregistrat peste 1,65 de milioane de cazuri şi 16.700 de decese asociate.

Citeste si: Mai multe brăţări de triaj epidemiologic au fost furate și vândute pentru accesul la festivalul UNTOLD


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si