Mai multe cadre medicale afirmă că vor refuză sporul de 500 de euro oferit de Guvern: "Nu am nevoie de acești bani pentru a-mi face datoria"

O parte din cadrele medicale de la Spitalul Judeţean din Slatina se declară jigniţi de "sporul de 500 de euro" anunţat pentru personalul medical din "linia întâi" a luptei împotriva COVID-19.

Author: K.B. vineri 03 aprilie 2020 , 18:46

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Întreg corpul medical s-a simţit jignit de această propunere pentru că niciodată nu a fost în discuţie o problemă financiară în ceea ce priveşte această epidemie de Covid şi atitudinea medicilor. De asta şi eu, dar şi ceilalţi colegi ai mei, am considerat că este o ofertă inoportună din partea domnului preşedinte şi a Guvernului.

(...) Da, pentru mulţi şi pentru mine aşa a fost percepută, ca. (…) În aceste momente am avea nevoie de suport şi de echipamente de protecţie. Toată lumea ştie, nu e un secret lucrul acesta. Sper să nu ajungem în situaţia să nu avem echipamente de protecţie”, a declarat George Craioveanu, medic SJU Slatina, pentru Mediafax.

Citeste si: Ministerul Muncii: Există anumiţi angajatori care suspendă contractele de muncă pentru a putea beneficia de aceste indemnizaţii prevăzute

Citeste si: Tichete sociale de Paște! Se dau câte 200 de lei de la primărie. Cine sunt românii care beneficiază de acest venit- kanald.ro

Citeste si: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta- wowbiz.ro

Sindicaliştii din Federaţia Hipocrat spun că medicii vor dona cei 500 de euro colegilor cu salarii mai mici.

Citeste si: Alte patru persoane infectate cu coronavirus au murit. Bilanţul se ridică la 122

Doctorul Cătălin Dudu, vicepreşedintele Federaţiei Hipocrat- "Acest spor a fost văzut de colegii mei medici ca o mită. Această postare îi aparține colegului meu George Craioveanu și am fost etichetat și eu acolo. Noi percepem lucrul acesta ca o măsură pozitivă, în dezacord total cu tot ce s-a discutat până acum ca măsuri. Vine această măsură care cumva ar trebui să ne mulțumească. Probabil că colegii mei și medicii au văzut această măsură ca o modalitate de a ne închide libertatea de a discuta liber despre ce se întâmplă în spitale. Trebuie să vedem și partea bună a lucrurilor și să înțelegem că nu toți angajații din sistemul de sănătate au primit acele măriri salariale. Nu e corect ca noi, cei care avem cele mai mari salarii din sistemul sanitar, să le refuzăm această plată legală și dată de către Guvernul României. Dar ca medic, într-adevăr, nu am nevoie de acești bani pentru a-mi face datoria. Mi-o voi face în continuare, iar acești bani ar putea fi folosiți pentru ridicarea unui spital, pentru aducerea de echipamente în spitalele existente".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si