Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Locuitori din Tolentino (regiunea Marche) au declarat că s-a prăbuşit o biserică în care se aflau circa 30 de credincioşi care asistau la slujba de duminică.La Norcia, s-a prăbuşit catedrala în care se aflau mai mulţi călugări, dar şi credincioşi.

La Amatrice, cel puţin doi oameni au fost scoşi de sub dărâmături.

“Totul s-a prăbuşit, văd coloane de fum, este un dezastru", a spus primarul din Ussita, unde centrul istoric a fost evacuat în totalitate.

“Eu sunt la Fano, unde locuiesc, dar mi s-a spus că există (clădiri – n.r.) prăbuşite, că este un dezastru! S-a deschis pământul, este fum, un dezastru. Sper că încăpăţânaţii care rămăseseră la Santangelo s-au mutat în cursul nopţii”,
a declarat edilul din Castelsantangelo, Mauro Falcucci

Cutremurul, cu magnitudinea 6,1, potrivit celor mai recente estimări, a avut loc duminică, la ora locală 7.41 (8.41 ora României), la graniţa regiunilor Marche şi Umbria, zonă afectată şi de seismele din 24 august şi de săptămâna aceasta.


Localităţile cele mai apropiate de epicentru sunt Castelsantangelo, Norcia şi Preci.

Epicentrul a fost localizat la o adâncime de 10 kilometri, iar unda seismică a fost resimţită în tot centrul Italiei, inclusiv la Roma, aflată la peste 100 de kilometri distanţă.

Martori spun că unda de şoc a fost simţită şi în ţările învecinate, precum Croaţia.

Cutremurul a fost urmat deja de mai multe replici, dintre care cea mai puternică a avut magnitudinea peste 5.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si