În Argamasilla de Alba, o femeie în vârstă de 31 de ani a fost arestată. Aceasta a fost acuzată de faptul că a înselat mai multe familii de români. Se pare că femeia ar fi încasat banii în avans pentru chirie  de la persoane care urmau să vină din România și să lucreze în oraș. Mai mult decât atât, la sosire, familiile nu au putut contacta autoarea faptelor.

Au rămas fără locuință și fără posibilitatea de a-și recupera suma dată.

Potrivit unui comunicat al Gărzii Civile, femeia ar fi oferit locuri de închiriat unor familii de români, pregătiți să se mute. Unele dintre ele ar fi fost direct din România, în orașul Argamasilla de Alba pentru a munci în domeniul agricol. 

Cum proceda femeia în acest caz?

Femeia trimitea poze cu presupusele case pe care urma să le închirieze, dar și cu presupusele contracte, pe rețelele de socializare.

Ulterior, după ce se ajungea la un acord cu privire la valoarea chiriilor, victimele efectuau plăți prin intermediul societății de remitere de bani de la o bancă renumită. De asemenea, aceștia efectuau plățile manual sau cu ajutorul unor terțe persoane.

După ce au ajuns în oraș, se pare că românii nu au putut lua legătura cu această femeie. Ei au rămas fără locuință. De asemenea, nu au avut posibilitatea de recuperare a banilor.

Suma totală pierdută ar fi ajuns la 6.521 euro.

Un bătrân a fost înșelat prin metoda “Acoperișul”. Acesta a fost păgubit de 5.000 de lei

Metoda “Acoperișul” a început, din nou, să lase oamenii fără bani. Mai mulți indivizi s-au folosit de ea și au luat banii unui bătrân. 5.000 de lei l-au costat pe acesta câteva țigle.  

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: Înșelate prin metoda ”covorul”. Două bătrâne din Gherla au rămas fără economii în urma unei înșelătorii

Escrocii își aleg victime în vârstă cu care se înțeleg la un anumit preț, după care, la final, cer de zece ori sau chiar mai mult, față de suma inițială. De cele mai multe ori, amenințați și speriații, vârstnici acceptă cererea infractorilor și plătesc mult mai mulți față de valoarea reală a lucrării.  

Înșelate prin metoda ”covorul”. Două bătrâne din Gherla au rămas fără economii în urma unei înșelătorii

Două bătrâne din Gherla au fost păcălite de un bărbat care le-a păcălit că le vinde covoare ieftine. Individul le-a furat din casă toate economiile.  O nouă înșelătorie face victime printre bătrâni, după ce au primit în casă un individ care  le-a promis covoare și electrocasnice  mai ieftine. 

Individul este un tânăr în vârstă de 21 de ani, din județul Mureș. Acesta a venit la Cluj, acolo unde a mers prin mai multe comune cu scopul de a face bani.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citește și:  Percheziții de ultim moment: persoane acuzate că ar fi cerut 20.000 de euro pentru a rezolva problemele prin ritualuri de vrăjitorie

Acesta a fost primit în casă de o bătrână în vârstă de 85 de ani, din Gherla, cu scopul de-ai prezenta mai multe ustensile de uz casnic. Într-o clipă de neatenție, individul  a furat suma de 4000 de lei,  reprezentând toate economiile femeii.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si