
1 din 3 | Focare de pestă porcină în România, cu puțin timp înainte de Crăciun. Sute de animale sunt sacrificate

2 din 3 | Focare de pestă porcină în România, cu puțin timp înainte de Crăciun. Sute de animale sunt sacrificate

3 din 3 | Focare de pestă porcină în România, cu puțin timp înainte de Crăciun. Sute de animale sunt sacrificate
În loc să ajungă pe masa de Crăciun, mulți porci au fost sacrificați și îngropați din cauza pestei porcine. Veterinarii trag un mare semnal de alarmă în această perioadă.
Nu mai este mult până când românii o să intre în febra cumpărăturilor pentru masa de Crăciun. La loc de cinste printre preparatele de sărbătoare se află carnea de porc, pe care multă lume o cumpără direct de la crescători. Anul acesta însă, oamenii ar putea să se orienteze mai mult spre cea din supermarket.
Mai multe focare de pestă porcină au fost descoperite în Buzău, Cluj și Sălaj.
Medicii trag un semnal de alarmă. Îi îndeamnă pe oameni să fie foarte atenți de unde cumpără carnea pentru masa de sărbătoare
În loc să fie tăiați pentru a ajunge în farfuriile românilor, mulți porci sunt anul acesta sacrificați și îngropați din cauza pestei porcine. Medicii veterinari trag un foarte mare semnal de alarmă și în îndeamnă pe români să fie foarte atenți de unde cumpără carnea de porc.
Specialiștii le recomandă oamenilor să nu procure carnea din surse neautorizate, pentru că se pot expune la riscuri serioase.
Zilele acestea, veterinarii și polițiștii organizează filtre pentru a depista persoanele care încearcă să vândă sau să transporte carne fără a avea avizele necesare. Cei care încalcă legea și comercializează carne de porc fără avizul veterinar riscă amenzi de până la 40 de mii de lei.