Mai multe secţii ale Spitalului Judeţean Ploieşti nu au autorizaţie de securitate la incendiu

Clădirile în care funcţionează cele mai multe dintre secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti nu au autorizaţie de securitate la incendiu. Nu sunt autorizate clădirea principală a spitalului, în care sunt organizate mai multe secţii, clădirea în care se află Secţia Boli infecţioase şi nici imobilul în care îşi desfăşară activitatea Secţia de oftalmologie. Sediul administrativ al spitalului şi Unitatea de Primiri Urgenţe sunt autorizate de către ISU. Spitalul a fost amendat, la începutul anului, pentru lipsa autorizaţiei la incendiu.

Alina Raducu, marți 17 noiembrie 2020 , 14:28

Mai multe secţii ale Spitalului Judeţean Ploieşti nu au autorizaţie de securitate la incendiu
Mai multe secţii ale Spitalului Judeţean Ploieşti nu au autorizaţie de securitate la incendiu
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, la nivelul judeţului funcţionează 26 de unităţi sanitare de stat şi private cu paturi, acestea având în total 132 de clădiri. Dintre imobilele în care funcţionează spitale sau clinici medicale 14 clădiri sunt autorizate, 4 sunt autorizate parţial, 4 funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu, două deţin aviz de securitate, iar alte 108 nu fac obiectul autorizării privind securitatea la incendiu.

  Trei dintre cele patru clădiri care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu aparţin Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, aflat în administrarea Consiliului Judeţean Prahova.

  Nu au autorizaţie de securitate la incendiu, clădirea principală a spitalului, în care funcţionează mai multe secţii, clădirea cu Secţia de oftalmologie, dar şi imoblul cu Secţia de boli infecţioase unde sunt trataţi unii dintre pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19. A patra clădire neautorizată privind securitatea la incendiu aparţine unui spital privat.

  În luna ianauarie 2020, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a amendat cu 10.000 de lei SJU Ploieşti pentru faptul că nu deţine autorizaţia ISU.

  Alte patru clădiri sunt autorizate doar parţial privind securitatea la incendiu. Este vorba despre Spitalul de Obstetrica si Ginecologie – corpul D şi etajul 2 al corpului B, Spitalul Orăşenesc Vălenii de Munte - Pavilion Central, camera de primiri urgenţe a Spitalului Orăşenesc din Sinaia şi un alt spital privat care are subsol, parter şi etaj.

  Citeste si: Coronavirus face ravagii în PSD. Un deputat infectat cu virusul se află în stare gravă

  Totodată, două clădiri funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu, dar deţin aviz de securitate la incendiu, fiind vorba despre Spitalul de Pneumoftiziologie Floreşti - Pavilion F şi un sptal privat.


  Abonează-te pe

  Partenerii nostri
  kanald.ro
  Incredibil ce face mama Geta atunci când se uită la Survivor România 2021. Cum a fost... Incredibil ce face mama Geta atunci când se uită la Survivor România 2021. Cum a fost surpinsă de Iancu
  demamici.ro
  Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
  b1.ro
  Ion Țiriac și-a uitat două mașini Ferrari într-un garaj din Munchen, timp de 10 ani. Ce... Ion Țiriac și-a uitat două mașini Ferrari într-un garaj din Munchen, timp de 10 ani. Ce s-a întâmplat apoi E DE NECREZUT!
  monitorulcj.ro
  Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut! Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut!
  infoactual.ro
  Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în... Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în toată vremea pentru binefacerile Lui
  infoactual.ro
  Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile! Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile!
  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si