În Buzău a fost înregistrat un caz de amenințare de suicid, conform spuselor lui Ciprian Romanescu.

"Noi am fost contactați printr-o alertă prin centrul de cooperare internațională, ni s-a sesizat că pot există alte amenințări cu suicid de la minori care joacă jocuri online și pot fi blocați. Poliția a contactat inspectoratele școlare și a trimis recomandări cadrelor didactice și părinților pentru a preveni eventuale cazuri negative", a mai declarat acesta.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Pentru că a pierdut la aparate, un bărbat a blocat circulația și a bătut un instructor auto. Ce sancțiune va primi

Jocul care blochează utilizatorii, pericol în rândul copiilor

Totul a început de la jocul online Roblox, care blochează jucătorii sau chiar șterg conturile acestora, iar copiii sunt implicați emoțional.
Cazul s-a petrecut anul trecut în octombrie, iar cei de la Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională – Biroul Naţional Interpol dar şi al poliţiştilor buzoieni şi al parchetului băiatul au făcut posibilă găsirea băiatului și consilierea acestuia.


A fost deschisă o campanie de prevenire a pericolelor provocate de rețelele de socializare și jocurilor online, iar aceasta are loc în școli.
Profesorii sunt rugați să intervină atunci cînd observă un comportament schimbat în rândul minorilor.

Un alt caz asemănător s-a produs acum câțiva ani, fiind cunoscut și în România. Mai mulți tineri și-au pus capăt zilelor după ce primeau anumite provocări de la un joc online.

Citeste si: După ce a pariat 0,8 euro, o femeie a câștigat o sumă fabuloasă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si