Mai multi elevi si prescolari de la unitati de invatamant din Moreni au ajuns la spital cu toxiinfectie alimentara!

Treisprezece elevi si prescolari de la mai multe unitati de invatamant din orasul Moreni, judetul Dambovita, au ajuns la spital, in ultimele zile, cu simptome ale toxiinfectiei alimentare, respectiv dureri abdominale si varsaturi. Directia de Sanatate Publica Dambovita a declansat o ancheta epidemiologica si a prelevat probe din apa de la scoli si de la locuintele copiilor, dar si probe din produsele distribuite prin programul "Lapte si corn".

Editor: Catalin Patru vineri 16 septembrie 2016 , 15:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Mai multi copii de la diferite unitati de invatamant din orasul dambovitean Moreni au ajuns de urgenta la spital, in ultimele trei zile, cu simptome specifice unei toxiinfectii alimentare.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii, vineri, de Directia de Sanatate Publica Dambovita, primele cazuri de imbolnavire s-au inregistrat in cursul zilei de miercuri, cand patru elevi de la o clasa pregatitoare si un elev de clasa a saptea de la scoala nr.

4 Moreni au ajuns la camera de garda a spitalului din localitate cu diagnosticul "sindrom de deshidratare prin varsaturi". Dupa ce au primit tratament, trei dintre copii au fost lasati sa plece acasa, iar doi au ramas internati. Medicul unitatii scolare este cel care a anuntat DSP cu privire la aceasta situatie.

Joi, au fost semnalate noi cazuri de imbolnavire. Astfel, conform datelor furnizate de DSP Dambovita, la Camera de garda a Spitalului Moreni, au ajuns alti trei elevi ai scolii nr. 4, dar si un elev al scolii nr. 3 din localitate si doi prescolari de la Gradinita "Rita".

"Simptomatologia acestora a constat in dureri abdominale si varsaturi. Unul singur avea febra 38.2 grade Celsius si scaun modificat. S-au recoltat probe biologice al caror rezultat a fost negativ pentru Rotavirus, pentru alte bacterii patogene, coprocultura fiind in lucru la acest moment", precizeaza comunicatul DSP Dambovita.

Vineri, alti doi elevi de la scoala nr. 1 Moreni au ajuns la spital cu siptome similare. Inca de joi, DSP Dambovita a declansat o ancheta epidemiologica, prelevand probe din apa atat de la unitatile de invatamant, cat si de la locuintele copiilor, dar si probe din produsele distribuite prin programul "Lapte si corn".

"In acest moment, printr-o echipa mixta DSP- DSVSA Dambovita se continua ancheta epidemiologica, se fac controale igienico- sanitare in unitatile de invatamant in care au fost inregistrate cazurile de imbolnavire", mentioneaza sursa citata.

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si