Mai multi romani, cercetati pentru exploatare si trafic de minori. Isi obligau copiii sa fure sau sa cerseasca in Paris

Politistii si procurorii fac, luni, zeci de perchezitii in Romania, dar si in Paris, pentru destructurarea unei retele specializate in trafic de minori, peste 120 de persoane fiind implicate in dosar. Suspectii sunt banuiti ca trimiteau la cersit si furat copii cu varste cuprinse intre 10 si 13 ani, chiar propriii copii in unele cazuri, peste saptezeci de minori urmand a fi audiati.

V.P., luni 19 iunie 2017 , 17:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Politistii si procurorii efectueaza, luni, 25 de perchezitii domiciliare in municipiile Iasi, Roman si in judetul Prahova pentru destructurarea unui grup infractional organizat specializat in trafic de minori.

In paralel, politisti din cadrul Directiei de Politie Judiciara din Paris desfasoara o actiune de mare amploare pentru depistarea unor persoane care fac parte din acelasi grup infractional. Sunt vizate in jur de 120 de persoane pe teritoriul Romaniei si Frantei din care peste 70 de minori, cu varste intre 10 – 13 ani, vor fi audiati in cursul cercetarilor cu privire la activitatea desfasurata. Probatoriile au evidentiat faptul ca pe raza municipiilor Iasi si Roman s-a constituit o grupare infractionala specializata in comiterea infractiunii de trafic de minori.

"Membrii gruparii sunt banuiti ca si-ar fi exploatat propriii copii minori, cu varste cuprinse intre 10 si 13 ani, determinandu-i sa comita furturi din buzunare, din genti sau din incinta unor societati comerciale, bunurile fiind insusite de membrii gruparii. Minorilor li s-ar fi impus sa fure constant, sustinand in acest mod stilul de viata al parintilor", precizeaza Politia Romana.

Potrivit politistilor, minorii ar fi fost explotati atat pe raza municipiului Iasi, cat si in Paris.

Acestia ar fi fost determinati si indrumati sa comita furturi din buzunare in mijloacele de transport in comun, statiile mijloacelor de transport in comun si in incinta marilor complexe comerciale.

Bunurile sustrase, constand in portofele, telefoane, bani sau alte bunuri de valoare erau predate parintilor care le valorificau.

"Adultii organizau in detaliu activitatea infractionala a copiilor, stabilind programul de lucru, modul de actiune, locurile unde se ascundeau bunurile furate pentru a fi ulterior recuperate. De asemenea, minorilor li se impuneau sume zilnice pe care ar fi trebuit sa le aduca acasa in functie de zona unde erau trimisi sa fure", mai spun politistii.

Dupa ce erau instruiti pe raza municipiului Iasi minorii erau dusi in Paris, in mai multe tabere, de unde ulterior erau indrumati de propriii parinti in activitatea infractionala.

Pentru documentarea activitatilor infractionale s-au solicitat informatii autoritatilor franceze, in anul 2016, iar ulterior a fost constituita o echipa comuna de ancheta ce a actionat pentru probarea activitatilor infractionale. La actiune participa 140 de politisti din cadrul BC.C.C.O. Iasi, B.C.C.O.

Bacau si B.C.C.O. Ploiesti.

De asemenea, activitatile sunt sprijinite de I.T.P.F. Iasi si Gruparea de Jandarmi Mobila Bacau.
 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Ce se întâmplă între Pepe și Raluca Pastramă după divorț? Detaliul care a pus pe toată... Ce se întâmplă între Pepe și Raluca Pastramă după divorț? Detaliul care a pus pe toată lumea pe gânduri
spotmedia.ro
Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă,... Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă, deşi lucrează într-o clădire reabilitată din centru. Salariul mediu e dublu faţă de media pe ţară
spotmedia.ro
Menghina lui Cîţu și datoria lui Iohannis. Coada pisicii Menghina lui Cîţu și datoria lui Iohannis. Coada pisicii
b1.ro
Se REDESCHID cluburile pe litoral în minivacanţa de 1 Mai? Vestea dată de ministrul... Se REDESCHID cluburile pe litoral în minivacanţa de 1 Mai? Vestea dată de ministrul Lucian Bode
infoactual.ro
Premiile BAFTA 2021. Cele mai importante nume în industria britanică de film Premiile BAFTA 2021. Cele mai importante nume în industria britanică de film
infoactual.ro
Se întâmplă din MAI, 2021! Previziuni Carmen Harra: Se va vedea CLAR! Se întâmplă din MAI, 2021! Previziuni Carmen Harra: Se va vedea CLAR!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si