Oamenii cer condiţii mai bune de muncă, dar şi ca sindicatul din care fac parte şi care le reprezintă interesele colective, să fie recunoscut de conducerea companiei la care lucrează.  Potrivit Hotnews, cinci dintre protestatari s-au simţit rău şi au fost duşi cu ambulanţa la spital. După ce au primit îngrijiri medicale s-au întors alături de colegii lor. „E o muncă grea, iar cei mai mulţi dintre noi suntem de luni până sâmbătă pe drum, departe de familii.
Iniţial ni s-a promis că vom avea maxim două zile în transfer, însă de cinci ani mă întorc acasă doar la sfârşitul săptămânii. Fiecare camion este arondat unui sediu de bază. De exemplu, sunt 100 de camioane la Roma. După ce ducem marfă, normal ar fi să ne întoarcem la bază. Dar programul e făcut pentru unii în aşa fel încât nu pot face 400, uneori 700 de kilometri, pentru a se întoarce la bază seara. Aşa că dormim în parcări, în autogrill. Alţi nu respectă programul şi se întorc mai devreme, iar de aici se primesc la sancţiuni disciplinare. Din cauza oboselii se poate ajunge la accidente; în 2015 am avut 3 accidente grave, cred că stresul şi oboseala au fost un factor de stres. Anumite persoane, cu o vechime mai mică decât a mea, au salarii până la 3000 de euro şi se întorc şi acasă la o ora decentă, la cină, cum spun italienii.
Considerăm că suntem discriminaţi noi, cei care ne-am înscris în SICOBAS."
"Protestatarii reprezintă doar o mică parte din cei 850 de angajaţi ai noştri. Ei cer că sindicatul din care fac parte, SICOBAS, să fie recunoscut că partener de dialog cu noi. O altă cerere este aplicarea unui alt contract de muncă. Însă noi respectăm un contract colectiv de muncă semnat cu sindicatele de baza de profil, în vigoare de un an.
Sindicatul din care ei fac parte are doar 12 membri înscrişi la noi şi nu este recunoscut. Cererile lor iniţiale au fost respinse de către companie. Azi (28 septembrie 2016, n.r.) au venit cu alte cereri, redimensionate, care sunt în examinare şi la care vom da un răspuns", arată managerul Dino Rovina.

Oamenii cer condiţii mai bune de muncă, dar şi ca sindicatul din care fac parte şi care le reprezintă interesele colective, să fie recunoscut de conducerea companiei la care lucrează.  Potrivit Hotnews, cinci dintre protestatari s-au simţit rău şi au fost duşi cu ambulanţa la spital. După ce au primit îngrijiri medicale s-au întors alături de colegii lor.

„E o muncă grea, iar cei mai mulţi dintre noi suntem de luni până sâmbătă pe drum, departe de familii. Iniţial ni s-a promis că vom avea maxim două zile în transfer, însă de cinci ani mă întorc acasă doar la sfârşitul săptămânii. Fiecare camion este arondat unui sediu de bază. De exemplu, sunt 100 de camioane la Roma. După ce ducem marfă, normal ar fi să ne întoarcem la bază. Dar programul e făcut pentru unii în aşa fel încât nu pot face 400, uneori 700 de kilometri, pentru a se întoarce la bază seara. Aşa că dormim în parcări, în autogrill. Alţi nu respectă programul şi se întorc mai devreme, iar de aici se primesc la sancţiuni disciplinare.

Din cauza oboselii se poate ajunge la accidente; în 2015 am avut 3 accidente grave, cred că stresul şi oboseala au fost un factor de stres. Anumite persoane, cu o vechime mai mică decât a mea, au salarii până la 3000 de euro şi se întorc şi acasă la o ora decentă, la cină, cum spun italienii. Considerăm că suntem discriminaţi noi, cei care ne-am înscris în SICOBAS."

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Zeci de șoferi și-au găsit mașinile vandalizate într-o parcare din Capitală. Un necunoscut le-a scrijelit pe capote același mesaj- antena3.ro

Citeste si: Autoritățile au trimis un elicopter în localitatea Țăndărei. Peste 200 de polițiști și jandarmi au descins în mai multe case- wowbiz.ro

"Protestatarii reprezintă doar o mică parte din cei 850 de angajaţi ai noştri. Ei cer că sindicatul din care fac parte, SICOBAS, să fie recunoscut că partener de dialog cu noi. O altă cerere este aplicarea unui alt contract de muncă. Însă noi respectăm un contract colectiv de muncă semnat cu sindicatele de baza de profil, în vigoare de un an. Sindicatul din care ei fac parte are doar 12 membri înscrişi la noi şi nu este recunoscut. Cererile lor iniţiale au fost respinse de către companie. Azi (28 septembrie 2016, n.r.) au venit cu alte cereri, redimensionate, care sunt în examinare şi la care vom da un răspuns", arată managerul Dino Rovina.

De situaţia românilor aflaţi în greva foamei la Trieste a fost informat şi Consulatul General al României la Trieste, care a recomandat cetăţenilor români „să renunţe la această formă de protest" si sa continue demersurile prin mijloacele legale pe care le au la dispozitie, relateaza Hotnews.

 

Citeste si: Veste importantă pentru doamnele aflate în prag de pensionare! Femeile pot beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu până la 11 ani- kfetele.ro

Citeste si: Cum s-a produs, de fapt, accidentul în care 22 de elevi și 3 profesori au murit? Ce au descoperit oamenii legii- radioimpuls.ro

Citeste si: O tânără își dorea șase intervenții estetice, iar chirurgul găsit online i le-a făcut pe toate odată. După câteva zile a murit- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si