Maia Sandu, declarații după anunțul Comisiei Europene privind aderarea Moldovei la UE: ”Este un moment important pentru viitorul Republicii Moldova”

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, a salutat hotărârea Comisiei Europene de a recomanda Consiliului European oferirea statului de țară candidat la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova.

Author: Alexandra Costea vineri 17 iunie 2022 , 19:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Salut opinia Comisiei Europene, care recomandă statelor membre ale UE să acorde Republicii Moldova statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Recomandarea se bazează pe înțelegerea că țara noastră va întreprinde eforturi suplimentare în domenii-cheie ca reforma justiției, combaterea corupției, administrația publică și drepturile omului.

Sunt exact domeniile în care ne-am asumat să facem schimbări în fața cetățenilor și ne vom respecta angajamentul. Comisia va monitoriza progresele înregistrate în aceste domenii până la sfârșitul anului 2022

Citeste si: Un lider european, o nouă vizită surpriză în Ucraina

Această opinie, care vine la trei luni și jumătate după ce Moldova a depus cererea de aderare la UE, consolidează aspirațiile noastre europene, ne încurajează și ne întărește convingerea că suntem pe calea cea dreaptă.

Citeste si: Motivul pentru care mama unui copil, care și-a pierdut viața la Revoluție, și-a dat foc în Poiana Brașov. Ce scria în biletul de adio- kanald.ro

Citeste si: Cătălin Botezatu a vorbit despre motivul pentru care Stephan Pelger s-a sinucis: „El avea probleme”- wowbiz.ro

Este și un pas enorm, raportat la punctul în care țara noastră se afla în relația cu UE acum un an sau acum trei ani”, este mesajul scris de Maia Sandu pe pagina sa de Facebook. 

Republica Moldova se bucură de decizia Comisiei Europene

Liderul Republicii Moldova a mai precizat că autoritățile mizează pe faptul că la reuniunea din 23-24 iunie a Consiliului European, statele membre ale UE vor sprijini recomandarea Comisiei Europene și vor acorda țării noastre statutul de țară candidată.

Citeste si: Emmanuel Macron vrea să meargă la Moscova să vorbească cu Vladimir Putin. Care sunt condițiile pe care le pune liderul francez: "Nu voi merge acolo pur şi simplu"

„Este un moment important pentru viitorul Republicii Moldova și este speranța de care au nevoie cetățenii noștri. Știm că acest proces va fi unul complex, dar suntem determinați să parcurgem acest drum, al cărui obiectiv este ancorarea țării noastre în spațiul valoric european, pe calea progresului și a bunăstării”, a adăugat președinta Moldovei.

Comisia Europeană recomandă acordarea statutului de țară candidat la Uniunea Europeană Republicii Moldova. O astfel de recomandare a fost oferită și în cazul Ucrainei. Georgia urmează să mai lucreze asupra reformelor spre calea europeană.

Citeste si: Secretarul general NATO îi răspunde Papei Francisc, după ce a susținut că războiul din Ucraina „poate a fost provocat”  


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si