Maimuțele au casa lor, la Brașov! Grădina Zoologică a venit cu surprize mari pentru vizitatori

A fost inaugurata "Casa Maimutelor", la Gradina Zoologica din Brasov. Proiectul a costat patru milioane de lei, insa maimultele de aici, exemplare unice, in Romania, se bucura de noua locuinta.

miercuri 23 ianuarie 2019 , 16:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Exemplare de maimute unice in Romania pot fi vazute la Gradina Zoologica din Brasov.

"Casa Maimutelor" este noua atractie de la parcul ZOO din Brasov si adaposteste maimute unicat in Romania, spre incantarea vizitatorilor, care au si inceput sa le dea nume.

Maimutele Colobus Guereza sunt vedetele gradinii zoologice de la Brasov. Ele au fost aduse in orasul de la poalele Tampei de la alte gradini zoologice din Europa.

Citeste si: Ultimă oră! A murit Ioana Condea, fata mutilată și băgată în comă de un proxenet în Germania

ALIN PÎNZARU - DIRECTORUL GRADINII ZOOLOGICE BRASOV: Colombus guereza, un grup de opt exemplare, patru masculi, trei femele si un pui vin de la Gradina Zoologica din Roterdam. Avem de la Gradina Zoologica din Germania un grup de macaci coada de leu si de la o Gradina Zoologica din Franta patru capucini cu fata alba

Lucrarile pentru casa maimutelor au inceput anul trecut, iar fondurile pentru amenajare au fost alocate de primaria Brasov.

LASZLO BARABAS - VICEPRIMARUL BRASOVULUI: Este vorba de o investitie de 3,9 milioane de lei pentru a mari spatiile. Daca in trecut ele stateau intr-un spatiu de 40 mp, azi au 190-280-525 de metri patrati.

Odata cu maimutele, la Brasov au fost audsi sase lemuri din Belgi si cinci suricate venite de la gradini zoologice din Viena si Zagreb. Acum, parcul ZOO din Brasov numara 140 de specii si peste 650 de exemplare.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si