Mama lui Alexei Navalnîi a transmis marși un mesaj președintelui rus, Vladimir Putin.

Familia lui Alexei Navalnîi, acuzații dure la adresa lui Putin

Aceasta l-a rugat să îi predea „fără întârziere” trupul fiului ei, în condițiile în care echipa liderului opoziției acuză autoritățile că i-au ascuns rămășițele pentru a acoperi „asasinarea” acestuia, potrivit agenției AFP. 

„Fac apel la tine, Vladimir Putin, soluția la această problemă depinde doar de tine.

Vă rog să mă lăsați să-mi văd în sfârșit fiul. Cer ca trupul lui Alexei să fie returnat fără întârziere pentru a-l putea îngropa în mod uman”, a declarat Liudmila Navalnaia.

Mesaj mamă Alexei Navalniî Putin

Ea este mama lui Alexei Navalnîi.

[Sursa foto: X]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cosmin, descalificat din „Casa iubirii”. Ștefania nu l-a lăsat să o atingă- wowbiz.ro

Citește și: Pilotul rus care l-a trădat pe Putin a fost asasinat în Spania

Luni, purtătorul de cuvânt al lui Navalnîi a declarat că trupul neînsuflețit al opozantului rus decedat în închisoare va fi eliberat abia peste 14 zile, după ce va fi supus analizelor chimice. De asemenea, doamna Navalnaya l-a acuzat direct pe președintele rus Vladimir Putin că i-a ucis soțul și tot ea a afirmat că trupul lui Alexei a fost păstrat până când au dispărut urmele otrăvirii cu agentul neurotoxic Novichok.

Marți, purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a calificat acuzațiile drept "nefondate și vulgare", dar a adăugat că, întrucât doamna Navalnaya a rămas văduvă cu doar câteva zile în urmă, nu va face alte comentarii. Soția opozantului, Iulia, a promis că va continua munca acestuia pentru o "Rusie liberă”.

Care a fost ultimul lucru făcut de opozantul rus?

Vineri, 16 februarie a fost anunțată moartea lui Alexei Navalnîi. Autoritățile de la închisoare din Siberia, unde era deținut au declarat că acesta nu și-a mai revenit după ce s-a prăbușit în urma unei plimbări. Mama și avocatul său au pornit imediat la locul respectiv, după ce încercările de a localiza cadavrul au fost în mod repetat blocate de morga închisorii și de autoritățile locale. 

Mesaj mamă Alexei Navalnîi Putin

El este Alexei Navalnîi.

[Sursa foto: X]

Citeste si: Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei doi concurenți: „Eu mă gândeam ca după ce se află chestia asta să încerc să plec acasă.”- kfetele.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat, de fapt, în căsnicia Marinei Almășan cu Victor Socaciu: "Era alt om, medicii mi-au zis că oamenii cu asemenea boli se transformă!"- radioimpuls.ro

Citește și: Anunțul făcut de Iulia Navalnaia, soția lui Alexei Navalnîi: „Voi continua munca lui”

Navalny, care a fost cel mai important lider al opoziției ruse din ultimul deceniu, iar acesta a fost condamnat la 19 ani de închisoare pentru acuzații pe care mulți le consideră motivate politic.

Chiar și președintele Joe Biden a declarat că adevărul este că ”Putin este responsabil, fie că a ordonat acest lucru, fie că este responsabil pentru circumstanțele în care l-a pus pe acel om". Atât UE, cât și SUA au declarat că iau în considerare noi sancțiuni împotriva Rusiei în urma morții lui Navalny. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si