"Mamaliga boiereasca", reteta unui maestru al bucatariei moldovenesti

Nicolae Curelea, un maestru al bucatariei moldovenesti, ne invata cum sa pregatim o "mamaliga boiereasca".

Editor: Alexandra Chiric Webeditor: A.C. Author: A.S. marți 20 decembrie 2016 , 14:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Ziarul Adevarul a public reteta de „mamaliga boiereasca” a profesorului Nicolae Curelea, un maestru al bucatariei moldovenesti,
• 3 cesti lapte dulce; • 1 lingurita sare; • 1 lingura unt; • 1 ½ ceasca malai( Cantitatea poate varia în functie de calitatea malaiului si daca este macinat grosier sau mediu); • 200 g branza telemea; • 1 ceasca smantana.
Portii= 6 Timp de pregatire= 15 minute Timp de fierbere= 15 minute 1 ceasca= 240 ml. Cum se face? Într-un ceaun sau oala, încalziti laptele, sarea si 1 lingurita de unt pana începe sa fiarba. Presarati 1 lingura de malai în lapte. De îndata ce laptele începe sa fiarba din nou, turnati tot restul malaiului dintr-o data si amestecati puternic cu un melesteu sau lingura de lemn aproximativ 1 minut. Apoi adaugati branza si restul de unt. Dati focul mic si continuati sa amestecati cu temei, mereu în aceeasi directie. Veti vedea mamaliga îngrosandu-se si desprinzandu-se de pe marginile ceaunului. Mamaliga ar trebui sa fie gata in 10-15 minute. Scuturati ceaunul si imediat rasturnati pe un platou cald. Taiati în felii si serviti fierbinte.
Serviti mamaliga cu un preparat secundar pe baza de carne, peste sau oua, sau cu smantana.
 
 

Ziarul Adevarul a publicat reteta de „mamaliga boiereasca” a profesorului Nicolae Curelea, un maestru al bucatariei moldovenesti.

Ingrediente necesare pentru 6 portii

• 3 cesti lapte dulce;

• 1 lingurita sare;

Citeste si: S-a aflat identitatea individului care a împușcat un bărbat în fața unui bloc din Iași. Care a fost motivul atacului- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

• 1 lingura unt;

• 1 ½ ceasca malai( Cantitatea poate varia in functie de calitatea malaiului si daca este macinat grosier sau mediu);

• 200 g branza telemea;

• 1 ceasca smantana.

Intr-un ceaun sau oala, incalziti laptele, sarea si 1 lingurita de unt pana începe sa fiarba. Presarati 1 lingura de malai în lapte. De indata ce laptele începe sa fiarba din nou, turnati tot restul malaiului dintr-o data si amestecati puternic cu un melesteu sau lingura de lemn aproximativ 1 minut.Apoi adaugati branza si restul de unt. Dati focul mic si continuati sa amestecati cu temei, mereu în aceeasi directie. Veti vedea mamaliga îngrosandu-se si desprinzandu-se de pe marginile ceaunului. Mamaliga ar trebui sa fie gata in 10-15 minute, scrie ziarul Adevarul.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si