Ziarul Adevarul a public reteta de „mamaliga boiereasca” a profesorului Nicolae Curelea, un maestru al bucatariei moldovenesti,
• 3 cesti lapte dulce; • 1 lingurita sare; • 1 lingura unt; • 1 ½ ceasca malai( Cantitatea poate varia în functie de calitatea malaiului si daca este macinat grosier sau mediu); • 200 g branza telemea; • 1 ceasca smantana. Portii= 6 Timp de pregatire= 15 minute Timp de fierbere= 15 minute 1 ceasca= 240 ml.
Cum se face? Într-un ceaun sau oala, încalziti laptele, sarea si 1 lingurita de unt pana începe sa fiarba. Presarati 1 lingura de malai în lapte. De îndata ce laptele începe sa fiarba din nou, turnati tot restul malaiului dintr-o data si amestecati puternic cu un melesteu sau lingura de lemn aproximativ 1 minut. Apoi adaugati branza si restul de unt. Dati focul mic si continuati sa amestecati cu temei, mereu în aceeasi directie. Veti vedea mamaliga îngrosandu-se si desprinzandu-se de pe marginile ceaunului. Mamaliga ar trebui sa fie gata in 10-15 minute. Scuturati ceaunul si imediat rasturnati pe un platou cald. Taiati în felii si serviti fierbinte. Serviti mamaliga cu un preparat secundar pe baza de carne, peste sau oua, sau cu smantana.
 
 

Ziarul Adevarul a publicat reteta de „mamaliga boiereasca” a profesorului Nicolae Curelea, un maestru al bucatariei moldovenesti.

Ingrediente necesare pentru 6 portii

• 3 cesti lapte dulce;

• 1 lingurita sare;

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

• 1 lingura unt;

• 1 ½ ceasca malai( Cantitatea poate varia in functie de calitatea malaiului si daca este macinat grosier sau mediu);

• 200 g branza telemea;

• 1 ceasca smantana.

Intr-un ceaun sau oala, incalziti laptele, sarea si 1 lingurita de unt pana începe sa fiarba. Presarati 1 lingura de malai în lapte. De indata ce laptele începe sa fiarba din nou, turnati tot restul malaiului dintr-o data si amestecati puternic cu un melesteu sau lingura de lemn aproximativ 1 minut.Apoi adaugati branza si restul de unt. Dati focul mic si continuati sa amestecati cu temei, mereu în aceeasi directie. Veti vedea mamaliga îngrosandu-se si desprinzandu-se de pe marginile ceaunului. Mamaliga ar trebui sa fie gata in 10-15 minute, scrie ziarul Adevarul.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si