"Mamaliga boiereasca", reteta unui maestru al bucatariei moldovenesti
Nicolae Curelea, un maestru al bucatariei moldovenesti, ne invata cum sa pregatim o "mamaliga boiereasca".
Ziarul Adevarul a publicat reteta de „mamaliga boiereasca” a profesorului Nicolae Curelea, un maestru al bucatariei moldovenesti.
Ingrediente necesare pentru 6 portii
• 3 cesti lapte dulce;
• 1 lingurita sare;
Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro
• 1 lingura unt;
• 1 ½ ceasca malai( Cantitatea poate varia in functie de calitatea malaiului si daca este macinat grosier sau mediu);
• 200 g branza telemea;
• 1 ceasca smantana.
Intr-un ceaun sau oala, incalziti laptele, sarea si 1 lingurita de unt pana începe sa fiarba. Presarati 1 lingura de malai în lapte. De indata ce laptele începe sa fiarba din nou, turnati tot restul malaiului dintr-o data si amestecati puternic cu un melesteu sau lingura de lemn aproximativ 1 minut.Apoi adaugati branza si restul de unt. Dati focul mic si continuati sa amestecati cu temei, mereu în aceeasi directie. Veti vedea mamaliga îngrosandu-se si desprinzandu-se de pe marginile ceaunului. Mamaliga ar trebui sa fie gata in 10-15 minute, scrie ziarul Adevarul.