Mămăliga. Cum se face mămăliga, rețeta tradițională. Secretul gospodinelor

Cum se face mămăliga, rețeta tradițională. Se spune că fiecare gospodină se desăvâșește în ale bucătăriei, după ce învață să facă sarmale și mămăligă. Dacă nu ați încercat încă, vă oferim rețeta tradițională de mămăligă.

Author: R.B. sâmbătă 12 octombrie 2019 , 12:18

Mămăliga
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Mămăliga. Cum se face mămăliga, rețeta tradițională.  Ingrediente

1 litru de apă
350 g mălai
1 linguriţă rasă de sare

Citeste si: Pulpe de pui la cuptor. Cea mai bună rețetă. Ingredientul secret care le face fragede

Mămăliga. Cum se face mămăliga, rețeta tradițională.  Mod de preparare

Mămăliga

Cum se face mămăliga, rețeta tradițională.  Se pune apa la fiert împreună cu sarea.  Când apa clocoteşte, începeţi să turnaţi mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu un tel în formă de pară. Când mălaiul începe să se umfle şi mămăliga se îngroaşă, daţi focul la mic. Amestecaţi, din când în când, cu o lingură de lemn.

Citeste si: Mujdei de usturoi. Cum să îl prepari ca să fie delicios și sănătos. Trei rețete

Cum se face mămăliga, rețeta tradițională.  Lăsaţi-o să fiarbă 10-15 minute. Dacă încă vi se pare prea moale, mai lăsaţi-o câteva minute. Când e gata, înainte de a o răsturna, presaţi bine cu dosul lingurii pentru ca mămăliga să ia frumos forma rotundă a vasului.

Mămăliga

Citeste si: Varză murată. Când se pune, de fapt, varza la murat? Secretul pe care puţină lume îl ştie

Cum se face mămăliga, rețeta tradițională. PONT: Dacă fundul vasului a rămas uscat, acoperit doar de o pojghiţă subţire de mălai, înseamnă că aţi făcut o mămăliă ca la carte.

Sursa: dcnews.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si