Managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara anunţă achiziţionarea unui RMN performant

Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara a primit, în urma unui program al Ministerului Sănătăţii, un RMN performant, unic în România, dar şi 110 paturi, cumpărate de Primăria Timişoara.

M.A., miercuri 20 mai 2020 , 13:04

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Noul manager al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, medicul Cristian Oancea a declarat pentru News.ro că unitatea medicală a primit un RMN performant, unic în România, printr-un program comun al Ministerului Sănătăţii şi Primăriei Timişoara.

Potrivit acestuia, în aceste zile se fac probe biologice, urmând ca spre finalul pandemiei de coronavirus, o echipă de specialişti din America să sosească la Timişoara pentru a face reglajele necesare şi pentru a-l pune în funcţiune. RMN-ul va fi folosit în special pentru copii.

„Cu RMN-ul suntem în teste biologice. Facem dosar pentru a-l depune la DSP. Practic, e un sistem 3D gândit pentru copii în primul rând. E ca şi cum ai intra într-o navă spaţială. Specialiştii care trebuiau să vină din America să faca tot ce ţine de punerea în funcţiune, de reglaje, din cauza pandemiei, nu au mai putut veni. Urmează ca luna viitoare, când sperăm că vin specialiştii, să îi facem inaugurarea. Aparatul este deosebit prin softurile performante pe care le are”, a spus  directorul Spitalului de Boli Infecţioase, Cristian Oancea.

Citeste si: Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara: Valorile înregistrate cu aceste termometre la supermarket pot să fie doar orientative, dar nu sunt de luat în calcul din punct de vedere medical

Chiar dacă este gândit în special pentru copiii, RMN-ul va putea fi folosit şi pentru investigaţii făcute adulţilor.

Tot la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara au sosit marţi dimineaţa 110 paturi cumpărate de Primăria Timişoara pentru Secţia de Boli Infecţioase.

Citeste si: Percheziţii la trei spitale din Brașov, după ce mai multe persoane au solicitat concedii medicale fictive pe durata stării de urgenţă

„Cum am făcut la Pneumologie 1, facem şi la Infecţioase 1 şi 2. În perioada aceasta am lucrat mai greu la tot ce înseamnă modernizare pe secţii, având în vedere că suntem spital COVID, dar totuşi s-a lucrat. Paturile acestea vor înlocui paturile vechi, iar paturile vechi care încă sunt bune se vor ceda la Spitalul CFR şi Judeţean”, a mai precizat Cristian Oancea.

Citeste si: Coronavirus. Adrian Streinu Cercel a făcut anunțul despre revenirea la starea de urgență: „Peste trei săptămâni…”

Oancea a mai spus că la spital va mai sosi aparatură modernă, printre care un ecograf performant, aparate de dializă şi echipamente pentru măsurarea densităţii osoase.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si