Mananci popocorn la microunde? Este extrem de nociv si trebuie sa renunti la acest obicei

Popocornul este gustarea nelipsita de la filme sau atunci cand te strangi cu prietenii si petreceti mult timp impreuna. Desi pare greu de crezut, avand in vedere ca vorbim doar de porumb si sare, pungile de popocorn pentru microunde sunt extrem de nocive pentru sanatate.

C.I.P., marți 18 aprilie 2017 , 15:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Daca ai citi pe ambalajul acestui produs vei observa ca pe langa porumb si sare, popcornul contine ulei de soia partial hidrogenat, una dintre cele mai toxice grasimi , dar si multe alte tipuri de grasimi nesanatoase.

Si totusi, daca nu poti rezista tentatiei, recomandarea este sa alegi popocornul simplu, cel cu sare, nu cu arome. Aceste arome artificiale sunt realizate din aditivi alimentari extrem de nocivi, iar medicii din intreaga lume au ajuns la concluzia ca popcornul la microunde ne afecteaza sanatatea dupa ce au diagnosticat boli la mai multi pacienti care obisnuiau sa consume zilnic acest produs.

Unul dintre cei care consumau popcorn cu unt a dezvoltat grave probleme respiratorii, in timp ce alt barbat din SUA a avut probleme cu fertilitatea din aceasta cauza. "Ajuns in organism, acest acid ramane timp de mai multi ani si mereu se acumuleaza putand ajunge la cote alarmante si astfel poate cauza infertilitatea", se arata intr-un studiu publicat de Universitatea din California, Los Angeles.

Alte afectiuni cauzate de popcornul la microunde sunt cancerul la ficat, cancerul pancreatic sau cel testicular. Aceste lucruri au fost descoperite in urma unor teste pe animale. 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si